caixa popular

El PP recorrerà al TSJ l'Oficina de Drets Lingüístics

Considera il·legal el decret de l’Oficina i demana la seua paralització

El PP recorrerà al TSJ l'Oficina de Drets Lingüístics
21/12/2017 -

El Partit Popular ha anunciat que portarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) el decret de l’Oficina de Drets Lingüístics, creada per la Generalitat Valenciana per a evitar la discriminació per l’ús del valencià.

La diputada del grup parlamentari popular, María José Ferrer, ha assegurat que aquesta norma és “il·legal” i no atén les observacions “essencials” del Consell Jurídic Consultiu, que va apuntar que s’amplien les competències a administracions locals i estatals, quan “fa falta un concert per a açò” subscrit prèviament. I, segons la formació, no es dona.

A més, la diputada del PP considera inadmissible que en l’Oficina es puga “denunciar” i l’òrgan puga intervenir en les “relacions privades entre persones físiques i jurídiques” quan algú “considere que s’han vulnerat els seus drets lingüístics”. No obstant això, certament el decret no té caràcter sancionador.

El Partit Popular també lamenta l’existència d’un “registre de valencians bons i de valencians dolents” perquè, al seu judici, afavoreix l’estigmatització i és una via “de confrontació”.

Finalment, Ferrer ha acusat al Consell de seguir una línia catalanista perquè aquesta Oficina de Drets Lingüístics és “un còpia i pega” de l’Oficina de Garanties Lingüístiques catalana que sí que ha imposat multes a comerços i que “no ha portat la convivència pacífica”.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC