25n
25N
25N

El PP sol·licita una comissió d'investigació en Les Corts sobre les ajudes a la promoció del valencià

Eva Ortiz demana aclarir dubtes sobre possibles irregularitats en la gestió de les subvencions per al valencià

El PP sol·licita una comissió d'investigació en Les Corts sobre les ajudes a la promoció del valencià
03/04/2021 -

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts, Eva Ortiz, ha sol·licitat per registre la creació d’una Comissió d’investigació en el parlament valencià sobre les ajudes a empreses per a la promoció del valencià de l’administració de la Generalitat.

Eva Ortiz ha assenyalat que “volem llum i taquígrafs per a buidar els possibles dubtes que existeixen sobre aquesta qüestió. Hi ha indicis de possibles irregularitats entorn d’aquestes ajudes per a la promoció del valencià des de 2015. De fet el director general de política lingüística serà jutjat per falsificar un document en el qual assenyalava que les subvencions rebudes per les empreses dels germans de Puig estaven plenament justificades. No sols no ho estaven sinó que les sospites entorn d’aquestes ajudes es multipliquen a mesura que van eixint a la llum noves dades sobre la manera de funcionar de les empreses dels Puig i els seus socis, amb tot un entramat organitzat ad hoc per a caçar subvencions”.

“La Comissió pretén posar la lupa no sols sobre les ajudes de la Conselleria d’Educació sinó també d’altres departaments de la Generalitat i fins i tot d’altres administracions entorn de les ajudes públiques per aquest concepte”, ha afegit.

En aquest sentit, la secretària general del PPCV ha indicat que “resulta paradoxal que l’import de les ajudes públiques a entitats catalanistes durant l’últim any de pandèmia no sols no s’ha reduït malgrat la situació de confinament i restriccions d’activitat en molts àmbits sinó que fins i tot ha augmentat fins a aconseguir els 3,1 milions d’euros en 2020”.

Eva Ortiz ha indicat que “entenem que tots els grups hem de tindre interés per aclarir un assumpte sobre el qual hi ha molts dubtes. Si no hi ha cap problema i volem plena transparència en les subvencions públiques, els grups del Botànic haurien de votar a favor en el pròxim ple de Les Corts”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =