25n
Orgull
Orgull

El PP creu que a Puig "li falta alguna lliçó d'economia" per a parlar de la "revolució fiscal" de Bonig

El PP creu que a Puig "li falta alguna lliçó d'economia" per a parlar de la "revolució fiscal" de Bonig
01/04/2019 -

El portaveu de campanya del PPCV, Jorge Bellver, ha instat al ‘president’ i candidat socialista, Ximo Puig, al fet que es documente sobre la “revolució fiscal sense precedents” que promet per a la Comunitat l’aspirant ‘popular’, Isabel Bonig, si guanya el 28 d’abril. “A Puig li falta alguna lliçó d’economia per a entendre el que és la fiscalitat progressiva, la rebaixa d’impostos, la reactivació del consum i la creació d’ocupació”, ha asseverat.

Així ho ha afirmat en declaracions als mitjans en Les Corts després que Puig haja criticat aquest mateix dilluns la proposta fiscal de Bonig com “absolutament demagògica, irresponsable i que no té res a veure amb una fiscalitat progressiva” i haja ironitzat: “Gastem amb targeta i uns altres ja pagaran, aqueixa és la política fiscal del PP”.

Per contra, el ‘popular’ ha defensat que el primer anunci electoral de la líder del PPCV “suposa més diners en la butxaca dels valencians”. “Puig hauria de documentar-se sobre la revolució fiscal que proposa Bonig, perquè la rebaixa d’impostos a tots els ciutadans és compatible amb un manteniment de les arques públiques i una millor gestió d’aquests”, ha afirmat.

Al seu judici, es tracta de “mesures molt concretes que beneficien directament al consum, que activen l’economia domèstica, generen riquesa i fomenten l’ocupació”. La intenció de Bonig és establir com a primera mesura tipus del 6 al 10% en l’impost d’accés a l’habitatge en funció del preu, així com una rebaixa generalitzada en el tram autonòmic de l’IRPF per als valencians que cobren menys de 35.000 euros i a les famílies que tinguen o adopten un fill.

Bellver ha subratllat sobre aquest tema que “no és d’estranyar les desqualificacions de Puig cap a una proposta que se li escapa, en algú que ha augmentat la pressió fiscal un 31% a cada valencià en sol quatre anys i amb un descontrolat augment dels impostos”.

“Els valencians ara paguen 3.080 milions d’euros més en impostos i taxes que fa quatre anys”, ha il·lustrat, per a garantir que “això s’acabarà i els diners estarà en la butxaca de la gent”.

Després de criticar que “apujar cada dia els impostos més als valencians no és una forma de governar”, el portaveu de campanya ha posat l’accent que “la revolució fiscal de Bonig afecta directament i des del primer any en els valencians”. “La millor política que es pot fer des del punt de vista social és que els diners dels valencians estiga en la butxaca dels valencians”, ha reiterat.

ELIMINAR “QUIOSQUETS BOTÀNICS”

També ha defensat que “és possible reduir l’administració eliminant ‘quiosquets botànics’ públics superflus que han costat quasi 500 milions d’euros, gestionar millor i no fer com Puig i (Mónica) Oltra –vicepresidenta del Consell i candidata de Compromís–, una administració cada vegada més gran a la qual li sobra molt greix”.

“No es tracta només de frenar la pujada d’impostos, sinó d’eliminar alguns d’una plomada, baixar altres i incentivar determinats aspectes per a ajudar a tirar avant a aquells amb menys recursos”, ha concretat Jorge Bellver.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =