25n
25N
25N

El PP retrau a Gaspar el seu “perfil baix” enfront del COVID i li demana que siga “proactiu” i no deixe la Diputació a ralentí” davant un possible rebrot

“L’única cosa que han pogut fer els ajuntaments de la província és gestionar la soledat en la qual els ha deixat la Diputació, i això no es pot tornar a repetir, ens va la vida en això”

El PP retrau a Gaspar el seu “perfil baix” enfront del COVID i li demana que siga “proactiu” i no deixe la Diputació a ralentí” davant un possible rebrot
21/07/2020 -

El portaveu del PP en la Diputació de València, Juan Ramón Adsuara, ha criticat que el President de la Diputació, Toni Gaspar “haja tingut un perfil molt baix” durant l’Estat d’Alarma i “haja deixat només als ajuntaments” al mateix temps que li ha reclamat que “siga proactiu i no deixe la Diputació a ralentí” davant una possible nova onada de COVID19.

Adsuara s’ha manifestat d’aquesta manera durant la Junta de Govern celebrada en la Diputació de València i, durant la seua intervenció, ha assenyalat que “és el moment dels fets. Cal preparar la Diputació perquè, de veritat, siga ‘Ajuntament d’ajuntaments’ i siga interlocutor amb altres organismes supramunicipals amb la finalitat de coordinar esforços i fer un front comú enfront d’una pandèmia que hem de véncer unint tots els recursos i no dividint-los”.

En aquesta línia, el PP ha demanat un Pla de Contingència Econòmica en la línia dels acords que s’estan negociant en les Corts, que contemple mesures concretes, reals i finalistes, centrades, principalment, en pimes i autònoms, destinades al sector social i els nostres majors, per a l’educació i per al Tercer Sector, ja que “gràcies a les entitats socials, moltes famílies valencianes poden subsistir”.

El portaveu del PP ha denunciat que hi ha nombrosos ajuntaments que van arribar a l’Estat d’Alarma “desfonats econòmicament intentant remuntar les conseqüències que els havia deixat temporals com Dana i Gloria i amb la Diputació d’esquena en la COVID”. Per tot això, ha reclamat al President que “prepare la Diputació per a poder anar per davant del virus, i no per darrere, per a poder previndre i no lamentar, per a poder donar seguretat i estabilitat, perquè, tota la resta és caos”.

“Que seguisca el model d’altres diputacions”

“Necessitem més ajudes directes i finalistes de la Diputació” ha assenyalat Adsuara al mateix temps que li ha demanat a Gaspar que “seguisca el model d’altres diputacions que s’han convertit en la pell dels seus ajuntaments per a esmorteir els danys de la Covid, mentre la Diputació de València els llevava la xarxa protectora”.

“L’única cosa que han pogut fer els ajuntaments de la província de València és gestionar la soledat en la qual els ha deixat la Diputació, i això, no es pot tornar a repetir, ens va la vida en això”, ha assenyalat.

En aquest context, ha denunciat que la Diputació de València “té dotació i material però no ho reparteix, no aprova protocols per a la seua distribució entre els ajuntaments, no fa plans de prevenció als ajuntaments de la província. Amb la COVID, ha baixat els braços”.

Així mateix, ha enlletgit al President de la Diputació que aprovara taules de reconstrucció i “després de la foto, no s’haja fet res”. “La Diputació de València sí que és una zona lliure de COVID, és com si la pandèmia no haguera existit, no hi ha mesures, ni propostes ni decisions destinades a pal·liar els efectes de la pandèmia en els municipis. Quan més li la necessitava, més ha desaparegut”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =