25n
25N
25N

El PP veu la reforma d'Estatut com "una bona notícia per als valencians" i lamenta que Cs "trenque la unanimitat"

El PP veu la reforma d'Estatut com "una bona notícia per als valencians" i lamenta que Cs "trenque la unanimitat"
11/12/2018 -

El ponent del PP en Les Corts en la reforma de l’Estatut de la Comunitat, Alejandro Font de Mora, ha destacat com “una bona notícia per als valencians que comence a veure la llum” el text que es debat aquest dijous en la Comissió Constitucional del Congrés, si bé ha lamentat que Ciutadans (Cs) “trenque a última hora la unanimitat” de tots els grups.

La formació taronja s’ha desmarcat aquest dimarts de la reforma i ha declinat recolzar el text acordat fa unes setmanes en la Cambra baixa, segons ha anunciat el portaveu del Grup Socialista en Les Corts, Manuel Mata, en declaracions als mitjans a l’eixida de la reunió de la ponència conjunta d’ambdues càmeres.

Sobre aquest tema, Font de Mora ha recordat en un comunicat que, el passat mes de novembre, els grups parlamentaris de PP, PSOE, Units Podemos i Ciutadans van aconseguir un acord en la Cambra baixa per a aprovar la reforma durant desembre, per la qual cosa s’ha mostrat “optimista” després de la reunió de la ponència del Congrés. “És una bona notícia per als valencians que aquesta reforma comence a veure la llum”, ha asseverat.

El també vicepresident del parlament valencià ha explicat que el text pactat modula la clàusula sobre inversions de l’Estat, “impulsada en el seu moment pel PP i aprovada per les Corts en 2011, assegura la proporció entre inversió i pes poblacional, i opta per una reforma sense necessitat de referèndum”.

Al seu judici, “estem davant una mesura molt positiva per als valencians”, una reforma que “per fi tira a caminar i hauria de ser unànime d’acord amb l’aprovat fins ara per tots en matèria d’inversions”.

Respecte al canvi de postura de Ciutadans, el ‘popular’ ha lamentat que “trenque la unanimitat de manera sorprenent”. “No entenem aquest canvi de criteri a hores d’ara”, ha afirmat.

Ha precisat: que “en crear-se per la reforma una comissió integrada també amb participació local, no solament autonòmica i estatal, és obvi que les decisions d’aqueixa comissió seran executives”. Per açò, per a Font de Mora, “no s’entén que Ciutadans abandone l’acord. Hauran d’explicar-ho als valencians”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 2 =

torrent