25n
25N
25N

El PP recuperarà la denominació de València en castellà si torna a l'Alcaldia

iStock.com/RomanBabakin

El PP recuperarà la denominació de València en castellà si torna a l'Alcaldia
02/01/2019 -

El president de la gestora del PP de València ciutat, Luis Santamaría, ha assenyalat que si la formació guanya les eleccions municipals “recuperarà la denominació en castellà” de la ciutat, permetent dir “les coses pel seu nom, com fan les persones d’aquesta ciutat”.

El dirigent ‘popular’ ha expressat els seus millors desitjos per als valencians en l’entrada del nou any i s’ha mostrat convençut que el “trist parèntesi que ha suposat el Govern” de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, “ha començat el compte arrere”.

“La victòria del PP en les eleccions locals permetrà que cridem a les coses pel seu nom com fan les persones d’aquesta ciutat i per això recuperarem la denominació en castellà de València”, ha assenyalat en un comunicat.

No obstant això, ha indicat que també es mantindrà la forma valenciana: “Ací cabem tots, els valencianoparlants i els castellanoparlants, la qual cosa no caben són les exclusions”.

Quant a la denominació en valencià, “es respectarà l’ortografia valenciana real, la que parla la gent, la que s’ensenya als valencians des del segle XIX en els cursos de Lo Rat Penat”, ha avançat.

De la mateixa manera, ha subratllat que “les entitats culturals que no complisquen amb la llei i es dediquen a patrocinar l’independentisme i a atacar senyals d’identitat del poble valencià no rebran ni un euro del nou equip de Govern municipal”.

“INSENSATESES”

Santamaría ha lamentat que l’actual govern local “haja generat quatre anys perduts per a la ciutat en els quals els governants municipals no han treballat i han culminat una legislatura mancada d’un projecte per a València i plagat d’insensateses”.

Al seu judici, Ribó “divideix als veïns” i “els enfrontaments entre regidors que no estaven preparats per a ser-ho han derivat en ocurrències que no han fet més que dividir i enfrontar als veïns”, ha postil·lat.

Si el PP guanya les eleccions a València, tot això “no succeirà, perquè no es tracta de fer política des de l’imaginari com ara sinó que no amagarem ni disfressarem la realitat”. “Analitzarem els problemes per a resoldre’ls que és el que volen i necessiten els valencians”, ha assegurat.

LLUITA CONTRA LA DELINQÜÈNCIA

El president de la gestora ha mostrat la seua “preocupació per l’augment dels índexs de delinqüència en barris com Velluters, Cabanyal o Orriols”. Per això, “hi haurà una lluita decidida contra els delinqüents, els okupes, els gorrilles i el top manta”, ha remarcat.

Santamaría ha posat l’accent que “cal estar al costat dels qui garanteixen el compliment de la llei reforçant el seu paper”. Ha assegurat que, amb un govern ‘popular’, “mai un regidor es posarà en contra de la policia quan els agents estiguen realitzant la seua labor de protecció ciutadana”.

Un altre objectiu prioritari serà “retornar als veïns els espais urbans que, com els jardins, s’han convertit en supermercats de la droga i són autèntics punts negres de la ciutat”, ha indicat.

ORDENANÇA “SENSE CRIMINALITZAR CAP VEHICLE”

Així mateix, la mobilitat és “un altre dels cavalls de batalla d’aquesta legislatura, on s’han entorpit els desplaçaments dels ciutadans”. “Aprovarem una ordenança que regule la mobilitat dels valencians sense criminalitzar cap mena de vehicle i acabant amb els embossos interminables en els quals ens ha sumit el tripartit”, ha afegit.

Santamaría ha situat la política social com a “centre de les actuacions del PP”. Ha subratllat que el PP treballarà per a “evitar l’exclusió, la pobresa i per a millorar l’atenció a les persones majors amb nous programes assistencials que eviten el creixent problema de la soledat en aqueixa part tan volguda de la nostra població”.

Finalment, el president de la gestora ha avançat que la formació “incrementarà els centres de dia perquè hi haja un en cada districte”, perquè l’equip de govern actual “ha establit barris de primera i de segona i el PP té clar que València és la suma dels seus barris i tots han de tindre igualtat en equipaments i seguretat ciutadana”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 6 =

CCCC
torrent