25n
25N
25N

El PP recrimina al Consell que la Comunitat "està en el podi dels desnonaments"

El PP recrimina al Consell que la Comunitat "està en el podi dels desnonaments"
15/12/2019 -

El portaveu d’Habitatge del Grup Popular en Les CortsAlfredo Castelló, ha criticat que el Consell “és l’únic que no veu el fracàs en habitatge en la Comunitat” i ha destacat que el govern valencià “sol ha aconseguit paralitzar 32 desnonaments des de 2015, és a dir, el 0,08%”. “La Comunitat està en el podi de la vergonya dels desnonaments, ocupant la tercera plaça”, ha lamentat.

Castelló ha afirmat aquest diumenge que la política d’habitatge en la Comunitat Valenciana “està al límit per la incapacitat de gestionar del Consell”. En un comunicat, ha assenyalat que “Habitatge és l’única cartera que gestiona Podemos i s’ha demostrat en aquest breu període de temps que el partit morat està superat”.

“És un problema que persegueix al Botànic des de la passada legislatura”, ha criticat, al mateix temps que ha afegit que “es tracta d’un problema polític i de gestió”.

El portaveu d’Habitatge del PP considera “significatiu” que “fins i tot la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) es manifestaren la setmana passada per a criticar les polítiques del Consell de Puig”. “L’acció en habitatge no es pot limitar als anuncis i reunions, als somriures i els ànims”, ha apuntat.

Així, ha defensat que és “imperatiu actuar, fer plans i dotar-los econòmicament i el que és més important, executar-los”, ha indicat. En aqueix sentit, ha explicat que “en 2019 només s’ha executat l’onze per cent del pressupost d’aquest departament”.

Castelló ha denunciat que la Comunitat Valenciana “està en el podi de la vergonya dels desnonaments, ocupant la tercera plaça, només superada per Catalunya i Andalusia, amb l’afegit que les altres dues CCAA superen a la valenciana en població”.

“MÉS D’UNA VINTENA DE DESNONAMENTS AL DIA”

“Ara com ara es produeixen més d’una vintena de desnonaments al dia en la Comunitat Valenciana, la qual cosa mostra una radiografia vergonyant de la situació”, ha asseverat, i ha criticat que “el pitjor és que de cada 500 desnonaments el Consell del Botànic només ha sigut capaç d’oferir 18 habitatges del parc públic”. “És evident que la Llei de la Funció Social de l’Habitatge va nàixer sense un contingut i unes directrius clares”, ha valorat.

Al seu judici, “no s’han materialitzat les col·laboracions amb institucions, en 2019 només s’han adjudicat tres habitatges del parc públic a persones en risc de desnonament”. Aquesta situació, ha postil·lat, és “la conseqüència de deixar perdre 256 milions d’euros que no s’han gastat, segons dades de la Conselleria d’Hisenda, i de retallar fins a 40 milions per al parc públic”.

Castelló ha manifestat que el Botànic “només ha aconseguit paralitzar 32 desnonaments des de 2015, és a dir, el 0,08%”. En aquest sentit ha afirmat que “el balanç és penós, lamentable i patètic, especialment per a aquells que deien que venien a rescatar persones”. “Els han abandonats a la seua sort”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 2 =

art en blanc