El PP reclama un segon pla d'ajudes Resistir per a arribar a sectors que han quedat fora del primer

Guardar

terraza valencia
terraza valencia

El Grup Municipal Popular ha presentat una moció al ple on demana activar un segon paquet d'ajudes de Resistir per a arribar a sectors afectats per la crisi econòmica que es van quedar fora. Una nova línia d'ajudes directes que incloga, també, a aquells sectors que, complint els requisits del Decret llei 1/2021, de 22 de gener, del Consell, no han pogut acollir-se a les mateixes per tindre més de 10 treballadors. Al mateix temps, es demana instar el Govern d'Espanya a l'aprovació d'una línia d'ajudes específiques destinades a l'hostaleria i al sector turístic, en línia amb els nostres veïns europeus.

La regidora del Grup Municipal Popular, Paula Llobet, ha assenyalat que la partida de l'Ajuntament per a ajudar als sectors econòmics que "estan travessant un any de crisi és insuficient i deixa fora a una part dels afectats com per exemple pimes que generen ocupació i que tenen més de 10 treballadors o a sector que depenen de manera indirecta d'un turisme inexistent durant un any".

En la mateixa moció, el Grup Municipal Popular ha advertit que quan més s'ha disparat l'atur juvenil a la ciutat de València és quan més ha reduït el Govern de Ribó i PSOE la partida destinada a programes de contractació de joves EMPUJU i EMCUJU, xifrada en un 72% menys. S'ha passat dels més de 7,2 milions d'euros de 2019 a tot just 1 milió d'euros destinat en 2020, per la qual cosa la partida s'hauria d'incrementar de manera immediata.

La regidora Paula Llobet ha assenyalat que "després de diversos mesos, la desocupació juvenil s'ha disparat a la nostra ciutat. Amb una taxa de creixement del 62%, València experimenta un increment molt superior al de la província -51,7%-, al de la Comunitat Valenciana -amb un 52%- i superior, també, al nivell de creixement nacional, que se situa en el 40,4%".

"En números absoluts, hem passat de 3.512 joves parats el gener de 2020 a 5.718 aturats al tancament del mes de gener de 2021. Quasi s'ha duplicat el nombre de joves que engrosseixen les llistes de l'atur a la ciutat de València, mentre que determinats programes destinats a la contractació de joves han patit minoracions importants", va afegir Paula Llobet.

Una succinta anàlisi de la desocupació en edats adultes mostra que també en aquest tram d'edat, la nostra ciutat està sent especialment castigada. El gener de 2021, el nombre d'aturats a València, va aconseguir la xifra de 66.874 persones amb un increment de 13.867 respecte al mateix mes de l'any anterior, el suposa un increment del 26,16%. El doble de l'increment que ha experimentat l'atur a nivell nacional que ha sigut del 13,61%.

Referent a això, la moció també reclama que "s'amplie l'actual pressupost destinat al Pla d'ocupació municipal concorde a l'augment interanual de l'atur a la ciutat", molt per damunt de l'increment mitjà a Espanya.

Finalment, "insta l'Ajuntament de València a incrementar la dotació d'ajudes per a la contractació de personal, destinades a fer costat a les empreses i autònoms a la ciutat de València de tots els sectors productius, prioritzant aquells col·lectius de difícil inserció".

Destacats