25n
25N
25N

El PP reclama que es pague el 100% del cost del monument faller per a pal·liar les pèrdues

El PP reclama que es pague el 100% del cost del monument faller per a pal·liar les pèrdues
12/03/2020 -

El grup ‘popular’ en l’Ajuntament de València ha reclamat que es pague el 100% del cost del monument faller per a pal·liar les pèrdues de les comissions falleres, segons ha assenyalat la portaveu del PP, María José Catalá, que aquest dimecres, al costat de l’edil Santiago Ballester, es va reunir amb representants del món faller de la ciutat de València per a conéixer la situació que viuen les falles.

A la reunió van assistir els presidents de la Federació Falles Especial, Falles de primera categoria, vicepresidents d’Interagrupació de Falles i el president de la Federació d’Enginy i Gràcia. També ahir va visitar diferents comissions falleres afectades per la suspensió de les Falles.

Catalá va explicar als fallers les mesures proposades pel grup ‘popular’ per a “minimitzar” els efectes de l’ajornament de les Falles i que es plasmen en una proposta de ple extraordinari “que hauria de celebrar-se en menys de 48 hores”. També va reiterar el suport al món faller per a traslladar “qualsevol iniciativa que els ajude en aquests moments de desolació que travessen per la suspensió de la festa per la crisi del coronavirus”.

Entre les mesures fonamentals que el PP considera que han de prendre’s “immediatament”, es troba la proposta del PP del pagament per part de l’Ajuntament del 100% del cost dels monuments per a “pal·liar” les pèrdues de les comissions falleres.

Segons Catalá, “l’Ajuntament, a aquesta data, hauria d’haver abonat el 25 per cent del cost, però Catalá demana la seua ampliació fins al 100%, ja que la majoria de comissions no podran recuperar aquesta inversió davant cancel·lacions de patrocinis i activitats generades per la mateixa festa”.

Per això, la portaveu ‘popular’ reclama que “s’habiliten immediatament partides pressupostàries a l’Ajuntament per a fer front a les pèrdues de les comissions falleres”. Catalá també ha demanat que s’habiliten ajudes directes per a fer front a les pèrdues de les agrupacions musicals, sector de floristes, pirotècnics i indumentaristes.

“Tot el sector que treballa al costat de les Falles també va patir importants minvaments econòmics per la suspensió i ha de ser tant l’Ajuntament com la Generalitat els qui habiliten partides ja per a compensar les seues pèrdues”, ha reclamat.

Entre els punts que proposa per al ple, s’inclou la compareixença de l’alcalde de València, Joan Ribó, i president nat de la Junta Central Fallera, per a donar compte de les mesures adoptades per l’Ajuntament des de l’inici de la crisi sanitària del coronavirus; creació d’una Comissió especial de seguiment de la crisi, així com l’activació d’un pla de contenció amb mesures “serioses i rigoroses” amb una campanya informativa i instar al president de la JCF a la convocatòria d’una Assemblea Extraordinària de Presidents de Falla en menys de 48 hores per a donar explicacions de la situació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =