25n
25N
25N

El PP reclama a Oltra que desbloquege urgentment els pagaments de les residències de majors

El PP reclama a Oltra que desbloquege urgentment els pagaments de les residències de majors
15/04/2020 -

La portaveu de Política Social del PP en Les Corts, Elena Bastidas, ha reclamat a la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra (Compromís), que desbloquege de manera urgent i pose al dia els pagaments de les residències de la tercera edat concertades amb l’administració valenciana.

El PP presentarà una iniciativa parlamentària que recollirà aquesta petició i altres propostes com la d’impulsar ajudes econòmiques vinculades al manteniment de l’ocupació i dirigides a finançar l’atenció extraordinària realitzada en places residencials de persones majors.

També proposa mesures que contemplen la impossibilitat de les residències de mantenir les despeses previstes a causa de l’aplicació de les mesures d’aïllament o l’absència de nous usuaris en aquest estat d’alarma pel coronavirus, avança el partit en un comunicat.

Una altra de les seues peticions és un pla de suport psicològic en els centres residencials. “Estem parlant de persones majors, vulnerables i allunyades de les seues famílies des de fa molt temps”, ha recordat la ‘popular’.

PLA DE XOC PER A REFORÇAR PLANTILLES

En la mateixa línia, el PP planteja a Oltra la creació d’un pla de xoc específic per a complementar les plantilles de residències i així evitar “desatenció” i “reforçar la gran labor dels professionals que treballen dia a dia amb els més vulnerables”

Bastidas s’ha fet eco de “la profunda preocupació i incertesa del tercer sector d’acció social davant aquesta conjuntura, tant per l’evolució experimentada per l’epidèmia des de finals de gener com per la falta de mesures efectives, preventives i diligents per part del Consell per a fer front a la crisi amb garanties, fins i tot abans de decretar-se l’estat d’alarma el 14 març”.

“L’àmbit dels serveis socials està jugant un paper crucial en aquesta crisi i tindrà un paper protagonista en l’etapa que està per vindre. Estem parlant de la primera línia de lluita contra el virus dels sectors més vulnerables i se’ls ha de donar una atenció prioritària”, ha insistit la representant del PP.

En definitiva, la intenció és “posar punt final a la falta de material” i garantir el subministrament d’EPI (equips de protecció individual) i de tota classe de material necessari a les residències de majors, així com “assegurar la distribució urgent de test ràpids per a una millor atenció de treballadors, residents i familiars”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − divuit =