25n
25N
25N

El PP reclama mesures davant l'"augment dels nivells de contaminació" a València

El PP reclama mesures davant l'"augment dels nivells de contaminació" a València
19/01/2020 -

La regidora del PP a l’Ajuntament de València Paula Llobet ha reclamat al Govern municipal que “prenga mesures” davant l'”augment dels índexs de contaminació atmosfèrica” a la ciutat.

Segons ha explicat el PP en un comunicat, els indicadors de contaminació “mostren un lleuger creixement al llarg del passat any”. A més, en línies generals els paràmetres de contaminació atmosfèrica per monòxid de carboni (CO₂) i per diòxid de nitrogen (NO2), dos dels principals gasos d’efecte d’hivernacle (GEI), han empitjorat en un any (2017-2018).

Aquestes dades es desprenen de l’Anuari estadístic de l’Ajuntament, publicat fa una setmana. “En l’informe es constata que els indicadors de contaminació atmosfèrica en els dos punts de referència de la nostra ciutat, l’Avinguda de França i el Vaig moldre del Sol, mostren índexs més elevats de contaminació en 2018 que en 2017”, han explicat els ‘populars’.

Així, han assegurat que “els índexs de contaminació per CO2 (Monòxid de carboni) s’han incrementat fins a superar el límit de 0,2 mil·ligrams/m³, mostrant un comportament a l’alça”.

D’altra banda, els índexs de NO2 (Diòxid de Nitrogen) s’han incrementat en tots dos punts de referència, superant en l’avinguda de França els 40 micrograms/m³ i amb un comportament “a l’alça” en tots dos punts estratègics de la ciutat respecte a l’any anterior.

Des del PP han expressat la “preocupació” davant l'”increment de diòxid de sofre (SO2)”, un dels “principals gasos contaminants, ja que en un sol any ens hem situat prop dels 5 micrograms/m³ tenint en compte que en 2017 no s’arribava als 4 micrograms/m³”.

La regidora del grup municipal popular, Paula Llobet, ha assegurat que “el Govern de Ribó ha de prendre nota perquè és evident que, malgrat vendre’s com un govern verd, la realitat és totalment a l’inrevés segons les últimes dades publicades pel mateix Ajuntament, ja que amb Ribó com a alcalde, no sols no es redueix la contaminació atmosfèrica, sinó que augmenta”.

“El que ens preocupa és que si seguim per aquests camins no complirem el compromís vigent de reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en almenys un 40% fins al 2030”, ha afegit.

Finalment, Llobet ha alertat sobre el “fracàs” que “suposa la política de mobilitat de Ribó i el PSPV, a la vista de l’increment de les emissions de CO₂ que es van produir en 2018”.

“Han pres una sèrie de decisions sobre mobilitat que estan generant més embossos a la ciutat i més contaminació”, ha criticat, i ha assegurat que “no és veritat que siguen un govern que es distingisca pel seu ecologisme”, ja que “més aviat tot el contrari, com els mateixos índexs oficials de l’Ajuntament constaten”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent