25n
25N
25N

El PP es pregunta "quants valencians més han de perdre la seua ocupació perquè Ximo Puig prenga mesures"

El PP es pregunta "quants valencians més han de perdre la seua ocupació perquè Ximo Puig prenga mesures"
05/05/2020 -

El portaveu d’Ús del grup parlamentari ‘popular’ en Les Corts, Juan Carlos Caballero, ha qualificat de “dramàtics les dades de l’atur registrat del mes d’abril” i s’ha preguntat “què més ha de passar, quants valencians més han de perdre la seua ocupació perquè Ximo Puig reaccione i prenga mesures”.

Segons ha denunciat Cavaller en un comunicat, “mentre el Consell anuncia mesures estètiques, 38.115 valencians han anat a l’atur en l’últim mes -un 9,49% més que al març-, i ja són 439.942 les persones en situació de desocupació en la Comunitat Valenciana”.

“El Consell només presenta pegats cosmètics enfront del tsunami que ens ve, necessitem reformes de gran importància i mesures efectives per a l’impuls de l’activitat econòmica”, ha insistit davant l'”esgarrifós” 20,49% d’increment de l’atur en l’últim any en la Comunitat.

Per a Cavaller, “estem parlant drames personals no de simples estadístiques. Si ens fixem en l’afiliació a la Seguretat Social, veiem que s’han destruït 72.416 llocs de treball només a l’abril”, i veu “urgent” que el Consell “active un pa de xoc urgent per a frenar la destrucció massiva d’ocupacions i reactivar l’activitat econòmica com més prompte millor”.

“La situació econòmica ja s’ha convertit en un drama social que pateixen les famílies valencianes. Urgeixen mesures ambicioses i eficaces per a generar confiança i salvar ocupacions, perquè ja són 834.932 valencians parats entre aturats i afectats per ERTO”, ha continuat.

“NOMÉS PEGATS”

El portaveu ‘popular’ ha lamentat que les mesures proposades per Puig “són sols pegats que únicament aconsegueixen un de cada deu afectats, propostes curtterministes que no ajuden les empreses a mantenir els seus negocis oberts, ni beneficien al conjunt de treballadors”.

“Mentre això succeeix, mentre Puig actua de cara a la galeria estan tancant empreses, desenes de milers de valencians estan anant a l’atur i es destrueix ocupació”, ha advertit, i ha recordat el paquet d’actuacions que el PPCV ha traslladat al ‘president’ amb l’objectiu que les empreses puguen reprendre la seua activitat en condicions segures i reincorporar als seus empleats mantenint els llocs de treball.

Entre aquestes mesures, s’inclou garantir la seguretat laboral del conjunt de treballadors valencians per a permetre la seua reincorporació a l’activitat econòmica mitjançant la realització de test massius i subministrar material de protecció; aprovar una línia d’ajudes per al pagament de lloguers comercials de pimes i autònoms que hagen cessat la seua activitat o finançament específic per a adequar que estiguen de cara al públic a les mesures de seguretat exigides per la Covid-19, així com per a l’adaptació dels llocs de treball en empreses que requerisquen una elevada inversió.

També proposen l’agilitació en la tramitació de llicències per a la reactivació econòmica de la Comunitat; promoure la flexibilització laboral, conciliació i teletreball; assumir per part de la Generalitat les quotes d’autònoms corresponents als mesos d’abril, maig i juny i incrementar els fons de la línia directa d’ajudes urgents a persones treballadores en règim d’autònom afectades per la Covid-19 perquè cobrisca el 100% dels sol·licitants que complisquen els requisits.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 12 =