25n
25N
25N

El PP demana a Puig un protocol per a les piscines municipals

El PP demana a Puig un protocol per a les piscines municipals
08/05/2020 -

El PPCV ha demanat al Consell de Ximo Puig que “aclarisca el protocol a seguir per a les piscines municipals” davant la Covid-19 davant la necessitat dels ajuntaments de comptar amb “unes normes clares” sobre aquest tema.

El portaveu d’Esports del PP en Les Corts, Luis Martínez, ha sol·licitat al Consell, a través d’una carta dirigida a la titular de Sanitat, Ana Barceló, que dicte com més prompte millor instruccions per a regular les piscines públiques.

“Els alcaldes estan preocupats perquè ja estan fent els primers treballs per a la seua possible obertura en la pròxima temporada estival i no saben a què atenir-se ni les despeses que comportarà”, ha indicat.

Ha recordat que “els criteris higienicosanitaris aplicables a les piscines d’ús públic els regula la conselleria de Sanitat i ha d’establir el protocol a seguir com més prompte millor perquè els ajuntaments puguen treballar”.

“Si esperen a la normativa estatal per a aplicar-la, hauria d’incloure-la Puig en les seues peticions de desescalada. No es pot entendre com Puig pot demanar que a partir del pròxim dilluns s’òbriguen les platges seguint uns criteris de distanciament social i, no obstant això, no faça la més mínima referència a l’obertura de les piscines i el protocol en les piscines públiques i la seua normativa”, ha afegit el parlamentari.

Segons ha incidit, “els alcaldes necessiten conéixer quins criteris seguir per a poder planificar-se amb un mínim de temps; no poden esperar de braços plegats a l’última ocurrència precipitada d’un govern que es caracteritza pels canvis de criteri en la desescalada, ha de deixar a un costat la improvisació i començar a dictar protocols d’actuació sense esperar a la vespra”.

Per això, ha conclòs: “Demanem a la Conselleria unes instruccions clares en la modificació de l’actual normativa de 2018. Ha de regular el tractament de l’aigua i la seua depuració, la neteja i desinfecció de les instal·lacions i equips així com les normes d’ús de la piscina tant en el got de la mateixa com en els vestuaris, la zona de platja de la instal·lació i la resta d’espais comuns”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + deu =