25n
25N
25N

El PP afirma que prossegueix el col·lapse en les llicències, més de 5.700 expedients en tramitació i segueix sense reforçar-se el servei a l'Ajuntament de València

Catalá denuncia que “per al govern de Ribó i el PSPV no és prioritari desembussar el servei municipal de llicències”

El PP afirma que prossegueix el col·lapse en les llicències, més de 5.700 expedients en tramitació i segueix sense reforçar-se el servei a l'Ajuntament de València
30/10/2020 -

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha informat hui que l’Ajuntament té pendent de resoldre 5.756 sol·licituds de llicències urbanístiques, segons es desprén d’una resposta oficial de la delegació de Desenvolupament Urbà.

“El bloqueig en la concessió de llicències segueix sense una solució, amb el perjudici que implica aquesta situació per a la reactivació de l’economia i l’ocupació. El servei urbanístic de llicències continua mancant de suficients recursos de personal i tècnics per a donar resposta a la demanda ciutadana, quan hauria de ser una prioritat per al govern municipal que es desatacara la tramitació d’aquests expedients”, ha destacat Catalá.

D’altra banda, fa més de cinc mesos que va entrar en vigor el Decret 62/2020 de la Generalitat de regulació de les entitats col·laboradores de l’Administració municipal, sense que fins hui l’Ajuntament haja emés ni una sola llicència a través d’aquest procediment.

En aquest sentit, ha advertit Catalá que “de moment està sent un fracàs l’aplicació del decret que permetia la constitució d’entitats col·laboradores que agilitaren la concessió de llicències urbanístiques, com es pot comprovar en el mateix Ajuntament de València, on després de cinc mesos des que va entrar en vigor aquesta normativa, encara no s’ha emés cap llicència que es tramités externament per aquests organismes”.

De les 5.756 llicències pendents de resoldre, 591 són d’obres de nova planta, 3.104 d’obres que NO són de nova planta (reformes), i 2.061 són de declaració responsable d’obres.

L’agilitació de les llicències és un dels temes de propostes que aquest Grup Municipal Popular intenta constructivament aportar Comissió rere Comissió presentant iniciatives per a això. Per això, vam proposar:

  • adaptar les Ordenances municipals a la modificació de la LOTUP,
  • que s’incrementara el temps actual de dues hores i mitja a la setmana d’atenció amb personal tècnic,
  • que es dotara al servei del doble de personal tècnic (arquitectes i arquitectes tècnics),
  • que s’implantara la gestió de totes les dades d’un projecte de construcció en un model d’informació digital, així com la reducció del temps d’assignació de tècnic a un expedient que el govern de Ribó actualment el fixa en una mitjana de tres o quatre mesos, segons resposta oficial facilitada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =