25n
25N
25N

El PP presenta un altre recurs davant Les Corts per "irregularitats" en la tramitació de la Llei de Servicis Socials

El PP presenta un altre recurs davant Les Corts per "irregularitats" en la tramitació de la Llei de Servicis Socials
30/01/2019 -

El PP ha presentat un nou recurs davant la Mesa dels Corts per les “irregularitats” comeses en el procediment seguit per a la tramitació d’esmenes a la Llei de Servicis Socials Inclusius i el debat parlamentari en Comissió per la “improvisació, les presses i la precipitació” que l’Executiu té perquè s’aprove la norma.

El diputat José Juan Zaplana, que ha formalitzat el recurs de reposició, ha advertit, abans de començar el ple per a debatre la llei, que si la Mesa de Les Corts no ho estima de manera “total”, presentaran un altre d’empara davant el Tribunal Constitucional per la “falta de transparència en la tramitació de la llei”.

Ha recordat que ja va presentar un recurs de reposició enfront dels acords adoptats per la Mesa de la comissió de Servicis Socials del passat 21 de desembre, ja que es va admetre a tràmit i es van votar les 90 esmenes addicionals presentades entre les 9.00 i les 10.00 hores però també les 56 esmenes que es van confeccionar durant les quatre hores de recés que va demanar el PP i que es van registrar ja iniciada la sessió.

La Mesa va estimar una part del recurs i va convocar una altra comissió per a poder tornar a votar les esmenes presentades passades les 12.00 hores. Zaplana ha assenyalat que el dia 16 de gener va haver-hi una altra Mesa per a votar en exclusiva una esmena que s’havia oblidat i posteriorment divendres passat es va celebrar la nova comissió, però “amb errors de concepte ja que es planteja com una continuació d’una comissió de la qual ja s’havia alçat la sessió”.

En eixe sentit, ha aclarit que el detall “no és nimi” perquè quan es convoca la nova comissió “s’anul·la un acte formal de l’anterior però en cap moment s’anul·la l’acte, simplement s’exerceix una votació sobre unes esmenes que ja s’havien votat”. “Açò significa que es vota dos vegades una mateixa cosa sense haver-hi un procediment d’anul·lació”, ha constatat.

A més, ha assenyalat que la comissió es va convocar de forma excepcional amb 24 hores d’antelació quan el reglament estableix un termini mínim de 48. Zaplana ha assenyalat que el PP considera que el seu primer recurs “no està esmenat”. Per això, ha presentat aquest nou perquè “s’entenga que el procediment seguit per a la tramitació d’esmenes i el debat parlamentari en comissió ha sigut totalment irregular”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =

bombers
CCCC
bombers