25n
25N
25N

El PP presenta una iniciativa en Les Corts perquè el valencià "no siga motiu d'exclusió sinó un mèrit"

I. CABALLER/CORTS VALENCIANES

El PP presenta una iniciativa en Les Corts perquè el valencià "no siga motiu d'exclusió sinó un mèrit"
25/06/2019 -

El grup parlamentari ‘popular’ ha presentat una iniciativa en Les Corts perquè en aquesta nova legislatura el valencià “no siga un requisit excloent per a accedir a una ocupació pública i sí un mèrit ponderat” segons les funcions a desenvolupar, amb la finalitat que la Comunitat “no prescindisca dels millors professionals que vulguen treballar”, com a conseqüència de “barreres impeditives del Consell”.

Així es reflecteix en una iniciativa presentada pel portaveu adjunt del PP Miguel Barrachina i el diputat Adrián Ballester, que assenyalen que “no pot discriminar-se als empleats públics en el seu accés o promoció per raó de llengua”. “Pretenem que el que es demane als nostres professionals és que siguen els millors, per damunt dels requisits que tracten de limitar la funció pública valenciana”, han indicat en un comunicat.

En aquest context, el PP considera que la Comunitat “no pot prescindir dels millors professionals, tant nacionals com internacionals en un món globalitzat i de màxima especialització” on sanitaris, educadors, enginyers, advocats, assistents socials o arquitectes “acudeixen on millor poden desenvolupar la seua professió sense que els siguen imposats requisits lingüístics que ni el sector públic valencià ni el privat han exigit mai, ni als nostres veïns ni als quals aspirem a atraure, per la seua excel·lència, a la nostra Comunitat”.

En la proposta s’insta al Consell a “no fer cap modificació legislativa que exigisca el requisit lingüístic com a obligatori, excloent, limitatiu o condicionant i garantisca i respecte en l’accés, concursos i promoció per a tota la funció pública autonòmica els principis de mèrit, igualtat i capacitat establits en la Constitució i en la llei de l’empleat públic”.

El PP també reclama en la proposta que es puga “compatibilitzar” l’aplicació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià “amb el dret que té tot ciutadà a actuar davant l’administració de la Generalitat en qualsevol de les dues llengües oficials de la Comunitat”.

“Això permetria prevaldre el grau de coneixement del valencià en la valoració o com a mèrit en funció del lloc de treball, sense que això siga un requisit impeditiu que excloga de l’accés, concursos o promoció en la funció pública valenciana als castellanoparlants, ni en els territoris d’aqueix predomini lingüístic, o als qui no disposen dels títols d’acreditació del coneixement del valencià”, afig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + set =