25n
25N
25N

PP demana un ple extraordinari a València per a aprovar rebaixes fiscals i incrementar ajudes econòmiques

Reclama ampliar les subvencions per a pal·liar els efectes de la Covid-19 a totes les pimes i autònoms que les demanen i complisquen els requisits

PP demana un ple extraordinari a València per a aprovar rebaixes fiscals i incrementar ajudes econòmiques
01/04/2020 -

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València ha demanat aquest dimecres a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que el consistori celebre un ple extraordinari, “amb urgència” i “de manera telemàtica”, per a aprovar “rebaixes i bonificacions fiscals” i per a “incrementar les ajudes a empreses, comerços, autònoms i hostalers” encaminades a pal·liar a la ciutat els efectes econòmics de la crisi sanitària generada per la Covid-19.

Així mateix, els ‘populars’ han sol·licitat que abans de la sessió plenària tinga lloc una comissió d’Hisenda “per a posar en marxa ja les rebaixes i bonificacions fiscals” que reclamen i amb la idea que “els afectats puguen acollir-se a elles com més prompte millor”.

“Qualsevol modificació de les ordenances és un procés llarg i és urgent que passen ja per un ple municipal perquè els afectats puguen beneficiar-se d’elles com més prompte millor”, ha indicat sobre aquest tema, en un comunicat, la portaveu del PP en el consistori, María José Catalá. L’edil ha avançat que aquesta serà una de les propostes que presentarà en la Junta de Portaveus que se celebra aquest dijous.

El grup municipal ‘popular’ ha recordat que aquest dimarts va presentar el pla que ha proposat amb rebaixes fiscals “per a activar i rellançar l’economia de València en finalitzar l’estat d’alarma” generat pel coronavirus i ha apuntat que la seua intenció és que aquest document es puga emportar al ple perquè els grups municipals “es pronuncien i aporten millores”.

El PP ha assenyalat que aquest pla conté “propostes que arriben directament als afectats com les bonificacions del 50 per cent de l’IBI per a autònoms, comerços, hostalers i empreses que s’han vist obligades a parar la seua activitat i per tant els seus ingressos”.

Així mateix, el grup municipal ‘popular’ també pretén portar a la sessió plenària que demana un augment en les ajudes a comerços, autònoms, empreses i hostalers perquè “les destinades per l’equip de govern, que no arriben ni als 10 milions d’euros, són insuficients”.

Els ‘populars’ han exposat que “la partida d’ajudes als comerciants és d’una mica més de 800.000 euros quan hi ha més de 35.000 comerços a la ciutat” i han dit que així “no ixen ni a 20 euros per comerç”. Catalá ha asseverat que aquesta és “una ajuda insuficient que no arribara a tots els afectats, que són la majoria dels comerços de la ciutat”.

A més, la portaveu del PP ha demanat a l’executiu local que deixe d'”improvisar cada dia com a nyaps com els rebuts de l’IBI que s’han passat al cobrament ja quan es va aprovar un ajornament”. “El regidor d’Hisenda no pot donar com a solució que els veïns retornen els rebuts que ja els han arribat. Hauria d’anul·lar l’emissió de tots els rebuts i tornar a passar-los amb les dates de l’ajornament, que ha de ser per al mes de juliol i no per a finals d’abril”, ha agregat Catalá.

ARRIBAR A TOTS

En la mateixa línia, el PP ha insistit en la seua idea d’ampliar la partida d’ajudes destinades pel consistori a autònoms i petites i mitjanes empreses (pimes) de la ciutat per a pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària generada per la Covid-19, amb la finalitat que puguen arribar a tots els que les sol·liciten i complisquen els requisits establits.

Aquest grup municipal, que ha criticat “el caos” en les sol·licituds d’aquestes ajudes, ha reclamat que compten amb una “partida suficient” per a arribar al citat objectiu. Així, el PP ha assenyalat que “no és just amb el continu col·lapse del sistema de sol·licituds que es concedisquen les ajudes per ordre de presentació” d’aquestes.

Igualment, ha demandat que es revise el procediment i la instrucció de concessió “donada la desigualtat que està existint entre sol·licitants per causes alienes a la seua voluntat”. Així mateix, ha plantejat que “no s’està complint amb el principi d’igualtat, ja que existeixen sol·licitants que, per causes alienes a la seua voluntat, no han pogut accedir a la seu electrònica”.

Referent a això, el grup municipal del PP ha indicat que les bases de l’ordre publicada d’aquestes subvencions, Re-Activa, estableixen en el punt 9.2 que la concessió “s’efectuara en règim de concurrència competitiva, establint-se com a criteri de valoració la data i hora d’entrada que figuren registrades en la sol·licitud, reunint la totalitat de requisits i documentació requerida en la convocatòria”.

De la mateixa manera, ha apuntat que “segons el punt 3”, el crèdit queda condicionat “a la declaració de la disponibilitat d’aquest, és a dir, fins a esgotar-se el destinat a la convocatòria (3.760.000)”. El PP ha agregat que “donada la quantitat d’autònoms, més de 54.000; microempresa i petita empresa que existeixen a València, el crèdit és absolutament insuficient”.

“SUBHASTA”

“No poden convertir-se en una subhasta per a pimes i autònoms que beneficia als primers que puguen entrar en un sistema de registre de sol·licituds que és un caos i presenten la sol·licitud”, ha manifestat María José Catalá, que ha dit que “són moltes les queixes” sobre aquest tema que han arribat al seu grup.

“No podem convertir-ho en una carrera per als afectats per la crisi per a poder arribar a les ajudes. No és moment de crear-los més ansietat als afectats amb carreres per a aconseguir ajudes per a pal·liar la seua situació”, ha agregat la regidora.

A més, ha censurat que es donen “sis mesos per a resoldre la concessió d’ajudes” i que els autònoms “no vagen a cobrar els 2.000 o 3.000 euros fins dins de 6 mesos”.

El PP ha reiterat que les rebaixes i bonificacions fiscals són “les millors mesures” i les que “arriben a tots els afectats per la crisi econòmica generada per la Covid-19” i ha insistit a demanar que el consistori faça “un nou pressupost de guerra on recollir totes aquestes mesures” atés que “el pressupost aprovat a l’octubre ja no ens serveix”.

COMISSIÓ DE SEGUIMENT

El PP ha plantejat també que es cree “una comissió de seguiment de la crisi” en la qual “estiguen tots els grups municipals” i que “es reunisca cada setmana per a treballar tots units i remant en la mateixa direcció”. “Tindran la nostra mà tendida però això no vol dir que no es tinguen en compte les nostres propostes”, ha precisat Catalá.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =