25n
25N
25N

El PP planteja a Oltra dedicar un centre per província a centralitzar casos de majors afectats

El PP planteja a Oltra dedicar un centre per província a centralitzar casos de majors afectats
23/03/2020 -

La portaveu de Política Social del PP en Les Corts, Elena Bastidas, ha proposat a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra que dedique un centre residencial per província a centralitzar els casos de persones majors que podrien estar afectades per coronavirus.

En un comunicat, Bastidas ha explicat que l’objectiu és aconseguir el menor número de contagiats possibles en les residències de la Comunitat Valenciana i “centralitzar-lo tot en un centre especialitzat i medicalitzat, només per a casos relacionats amb Covid-19, podria reduir el contagi”.

“No oblidem –ha afegit– que és molt difícil que totes les residències de la comunitat puguen preparar-se amb les mesures adequades” i “dotar bé a tres centres de la Comunitat és més ràpid i més econòmic que actuar i adaptar totes les residències”. Aquestes mesures, ha dit, ja estan donant resultats en altres comunitats que ja ho han posat en marxa com Aragó.

Aquest centre per província, ha continuat la diputada del PP, haurà d’estar dotat de llits suficients, així com de respiradors i tots els mitjans necessaris per a atendre malalts lleus i greus, així com una UVI per als molt greus i pot dedicar-se una ala del centre a residents amb símptomes lleus on fer-se les proves diagnòstiques, a manera de sala de triatge.

Aquesta decisió ajudaria a controlar els casos i per a això seria recomanable que els treballadors habituals d’aqueix centre compten amb el reforç de metges, ATS i auxiliars de clínica sota la supervisió de Sanitat. “Aquests professionals hauran de tindre tots els mitjans de protecció com a bates, màscares, guants, ulleres”, ha subratllat.

Bastidas ha assenyalat que les residències de la tercera edat són llocs d’alt risc perquè la població de les mateixes són, en un percentatge elevadíssim, persones d’edat avançada i amb diverses patologies, incloses les respiratòries.

A més, el personal no compta amb mesures de protecció ni amb suficient personal especialitzat i és quasi “impossible” mantindre confinades a les seues habitacions a persones amb grans problemes cognitius, que no entendran les instruccions que se’ls donen.

Segons ha afegit, la gran majoria d’habitacions són dobles i per tant l’aïllament social es fa molt complicat i, davant l’existència de símptomes i sense haver comprovat si era conseqüència del virus o no “es corren molts riscos, la qual cosa podria suposar el contagi massiu dels residents”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna