25n
25N
25N

El PPCV demana al Consell que suspenga els terminis per a la presentació de sol·licituds d'ajuda a habitatge de lloguer

El PPCV demana al Consell que suspenga els terminis per a la presentació de sol·licituds d'ajuda a habitatge de lloguer
14/03/2020 -

El portaveu d’Habitatge del Grup Popular en Les Corts, Alfredo Castelló, ha sol·licitat al vicepresident tercer del Consell i responsable d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, que suspenga els terminis de presentació en els tràmits d’ajudes socials, especialment les referides a lloguer a conseqüència de la crisi del Coronavirus. “És una mesura extraordinària però necessària”, ha indicat.

Castelló ha indicat que la crisi del coronavirus “ha generat substancials canvis i problemes afegits a la vida de les persones que necessiten les ajudes de lloguer i no podem mantenir els mateixos terminis que estaven previstos abans de l’eixida de les ordres”. Així, el diputat popular ha cridat a fer una reflexió sobre la necessitat de paralitzar els terminis, “no sols per la dificultat de presentar-los, sinó també en la seua tramitació, ja que els organismes estan funcionant a mig gas. Ni els ciutadans ni l’administració estan en condicions que es puguen complir els terminis”.

“Es tracta de flexibilitzar els terminis perquè tant els escrits de presentació com la documentació adjunta que necessiten per a ser tramitades i que en molts casos s’ha de realitzar, per personal d’Ajuntament o altres administracions, tinguen terminis més amplis perquè ningú amb dret i una necessitat objectiva es quede sense la seua ajuda per no haver-se pogut tramitar a causa de la crisi del coronavirus”, ha reiterat el portaveu d’Habitatge.

Castelló ha assenyalat que l’habitatge “és un dret fonamental en la vida de les persones i no estem demanant una altra cosa que sensibilitat, sentit comú i flexibilitat perquè els ciutadans no es vegen doblement afectats en aquesta etapa d’incertesa”. “Hui, més que mai, hem d’estar al costat de la gent i és obligació de les administracions fomentar tota classe de facilitats perquè, entre tots puguem superar tan bé com siga possible aquesta crisi que no és només sanitària, sinó també econòmica i social”, ha afegit.

El portaveu d’Habitatge ha indicat que aquesta sol·licitud per a habitatge “hauria de fer-se extensiva a qualsevol mena d’ajuda social que estiga sotmesa a un termini tancat perquè, en cas contrari, les persones més vulnerables encara ho serien més sense prendre aqueixa mesura”.

Finalment, Castelló ha mostrat el seu suport a la petició del Consell per a suspensió dels desnonaments i llançaments judicials durant el període de crisi del coronavirus mitjançant una petició dirigida al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). El portaveu d’Habitatge ha assenyalat que aquesta situació “hauria de romandre almenys fins al mes de juny, un termini raonable que ajudaria a les famílies amb especial vulnerabilitat que es troben davant la difícil situació de poder perdre el seu habitatge”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − tres =