25n
25N
25N

El PP demana que un secretari municipal s'encarregue d'EMT i conéixer el seu saldo bancari dels últims 5 anys

El PP demana que un secretari municipal s'encarregue d'EMT i conéixer el seu saldo bancari dels últims 5 anys
11/10/2019 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha exigit aquest divendres que un secretari del consistori s’encarregue de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i que s’informe sobre el saldo bancari mensual de l’empresa durant els últims cinc anys.

Així, Catalá, que s’ha pronunciat d’aquesta manera en un comunicat després del frau de 4 milions d’euros detectat en aquesta companyia pública, ha assenyalat que el seu grup municipal “demanarà que un habilitat nacional de l’Ajuntament siga el fedatari públic de l’EMT” perquè “quasi el 60 per cent del pressupost de l’empresa sala de les arques municipals”.

L’edil ha afirmat que planteja amb això que “augmente el control de fiscalització de l’empresa pública que anualment rep dels pressupostos municipals més de 68 milions d’euros” i ha indicat, en aquest sentit, que l’Empresa Municipal de Transports “no pot seguir com fins ara sense un control directe dels secretaris i de la intervenció municipal”.

La responsable ‘popular’ ha considerat “una aberració comptable i una desídia injustificable” que els màxims responsables d’aquesta empresa pública, “amb quasi 70 milions d’euros de pressupost, no comprovaren els saldos bancaris de l’empresa diàriament”.

“El grup ‘popular’ demanarà que s’informe sobre la periodicitat en què es revisaven els saldos bancaris de l’EMT i sobre qui eren els responsables polítics d’aquests”, ha agregat la portaveu.

“És molt sospitós que els estafadors saberen quan els comptes bancaris de l’empresa tenien diners per a perpetrar el robatori” i que “aprofitaren que els comptes de l’empresa tenien més de 4 milions al llarg del mes de setembre”, ha subratllat.

“FALLADES DE CONTROL DE DESPESES”

María José Catalá ha exposat que “l’EMT és una de les poques empreses públiques de l’Ajuntament que no està sota la supervisió dels secretaris municipals” i ha dit que això “se suma al gran nombre d’irregularitats que han pogut estar darrere de les fallades de control de despeses”.

“El PP no permetrà que ningú assumisca la responsabilitat política després que hagen desaparegut 4 milions de diners de tots els valencians. L’EMT no vaig poder continuar sent el mas privat de Grezzi –regidor de Mobilitat i president de la companyia municipal– i Compromís com en els últims anys. Per això, demanem que s’incrementen els controls de l’Ajuntament mitjançant el control dels habilitats nacionals i la intervenció municipal per a previndre fraus com el que s’ha produït”, ha agregat Catalá.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =