25n
25N
25N

El PP demana a Ribó que òbriga els terminis perquè els comerços de València sol·liciten ajudes

El PP demana a Ribó que òbriga els terminis perquè els comerços de València sol·liciten ajudes
07/05/2020 -

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València ha demanat a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i a la resta del govern local, conformat per Compromís i PSPV, l’obertura dels terminis perquè els comerços de la ciutat puguen sol·licitar ajudes a partir de la crisi derivada del coronavirus.

Així mateix, els ‘populars’ han reclamat que “es garantisca en l’ordre” corresponent d’aquestes ajudes “el pressupost necessari perquè tots els que la sol·liciten i complisquen requisits puguen optar a elles”.

“Portem ja més de 50 dies d’estat d’alarma per la crisi sanitària de la Covid-19, amb la majoria dels comerços tancats obligatòriament per aquesta situació”, ha plantejat en un comunicat la portaveu del PP en el consistori, María José Catalá.

La responsable ‘popular’ ha censurat que l’executiu local “ha sigut incapaç d’obrir el termini perquè els comerciants afectats, que han vist reduïts al mínim o el no-res els seus ingressos, puguen optar a ajudes municipals per a pal·liar aquests efectes”.

El PP ha assenyalat que “a la ciutat de València hi ha 35.000 comerços registrats” i ha ressaltat que “la majoria” estan “tancats des de mitjan mes de març”, al mateix temps que ha exposat que aquesta situació “ha provocat, ja que els seus ingressos s’hagen vist reduïts pràcticament a zero”.

“No poden esperar més a rebre una resposta del govern municipal quan estan ja obrint les seues portes. O trauen prompte les ajudes o s’arribarà tard, amb molts d’aquests negocis ja tancats”, manifestat Catalá.

La portaveu del PP ha agregat que “tot el sector comercial ja ha patit importants pujades en l’IBI, que es va passar al càrrec a la fi del mes passat” i ha asseverat que la “primera proposta” del seu grup davant la crisi del coronavirus “va ser paralitzar aquesta pujada d’impostos i taxes per a 2020”. Ha agregat que va ser rebutjada per executiu municipal i ha indicat que la pujada de l’IBI oscil·la “entre el 3 i 10 per cent per a molts dels comerços de la ciutat”.

“Hem proposat que es paralitze la pujada d’impostos i taxes i també que es bonifique l’IBI fins a un 50 per cent per a establiments vinculats amb l’activitat comercial i d’hostaleria i una baixada de l’impost de tracció mecànica per a autònoms que utilitzen els vehicles per a treballar”, ha declarat la portaveu.

MAMPARES

María José Catalá ha comentat que el PP també va proposar en el ple que s’habilitara una partida específica d’ajudes al teixit comercial i hostaler per a fer front a mesures de seguretat com a instal·lació de mampares, sistemes de detecció de la temperatura o control d’aforaments” i ha indicat que va ser rebutjada pel govern local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =