25n
25N
25N

El PP demana a Puig que cobrisca totes les baixes sanitàries de les residències i que siga "servei prioritari"

El PP demana a Puig que cobrisca totes les baixes sanitàries de les residències i que siga "servei prioritari"
02/04/2020 -

La sotssecretària regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), ha demanat aquest dijous al ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, que cobrisca “en temps real” totes les baixes que s’estan produint de sanitaris en les residències de majors i que tracte a aquest personal com a “prioritari”.

Bastidas, que s’ha referit a l’augment exponencial dels positius entre els majors que resideixen en les residències i els professionals, ha assenyalat en un comunicat que “no hi ha temps a perdre”, ja que, en data de hui, un de cada quatre morts és d’un d’aquests centres.

Així, ha advertit que en aquest col·lectiu es produeix “un doble minvament”, ja que, d’una banda, hi ha una “cascada” de baixes professionals, “que es compten ja per més de 150”, i per un altre, els professionals que podrien cobrir aquestes vacants de la borsa de treball “estan reforçant les plantilles dels hospitals generant buits perillosos en les residències”.

“La situació és molt delicada, estem en números dramàtics”, ha lamentat Bastidas, ja que augmenten les defuncions i els contagis entre els majors i cada vegada “hi ha menys professionals”.

Per això, ha instat a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “a fer alguna cosa” i “posar ordre” perquè els treballadors sanitaris arriben “de forma equilibrada a atendre les baixes i es puga atendre els nostres majors”. “El temps juga en la nostra contra”, ha indicat.

Respecte a la decisió de centralitzar l’atenció dels majors en residències medicalitzades assenyala que el PP el va proposar “fa ja més de 10 dies, el passat 23 de març”, per la qual cosa ha criticat que “veiem com el virus va per davant de la gestió”.

Així, ha lamentat que en “l’oposició encara no sabem res d’aquesta proposta, no sabem les condicions, ni els terminis ni els protocols”. Bastidas ha recordat que fa més d’un mes, a la fi de febrer, va preguntar a la consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, pels protocols en les residències de majors, però “encara no sabem res”.

“De qualsevol manera, si deu dies després han decidit assumir una proposta del PP que amb tant d’èxit s’ha aplicat a Aragó i Galícia, ara el que toca és fer-los test a tots els majors i professionals que treballen en les residències de majors per a tindre una radiografia real i evitar nous focus de contacte. Esperem que en aquest cas ens escolten i ens facen cas en menys temps”, ha reclamat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + cinc =