25n
25N
25N

El PP demana a Puig i Barceló explicacions per la situació dels pacients en l'antiga Fe

El portaveu de Sanitat José Juan Zaplana adverteix que el PPCV “no es pot quedar de braços plegats” davant possibles anomalies denunciades pels mateixos professionals i reconegudes per Sanitat

El PP demana a Puig i Barceló explicacions per la situació dels pacients en l'antiga Fe
31/01/2021 -

El portaveu de Sanitat Grup Parlamentari Popular de les Corts Valencianes, José Juan Zaplana, ha demanat a Puig i Barceló que donen explicacions sobre les condicions de l’antiga Fe després de les sospites que la situació material dels pacients amb covid “no és la més idònia com ja va ocórrer amb els hospitals de campanya”.

El portaveu popular ha assenyalat que “la mateixa direcció general reconeix que allí s’usen mitjans de contenció física a persones vulnerables i malalts de covid amb pneumònia per la falta de personal. No és algú anònim sinó Sanitat qui ho reconeix”

Per a José Juan Zaplana “és necessari més transparència en aquest Consell i que els responsables deixen d’amagar-se darrere de càrrecs del segon graó. En l’actual situació fa falta més transparència, menys ocultar dades i més explicacions perquè l’única cosa que provoquen amb tant d’ocultisme és sembrar desconcert entre la ciutadania i perdre credibilitat”.

El portaveu popular ha indicat que “amb els hospitals de campanya, Puig i Barceló, després de tot el que va succeir amb el trasllat dels pacients pel fort vent, no van ser capaços de sortir a donar cap explicació. Van haver de sortir càrrecs del segon graó, com Concha Andrés i José María Ángel, per a intentar excusar semblant nyap, amb vergonyosa repercussió en l’àmbit nacional i internacional”.

“Ara, amb la situació dels malalts en les instal·lacions de l’antiga Fe de Campanar, torna a succeir el mateix. Hi ha testimoniatges de professionals sanitaris que adverteixen de la situació precària dels pacients i, en lloc de sortir a donar explicacions, tornen a amagar-se. No volen enxampar-se els dits i posen com a parapet a la directora d’infermeria i la directora general” ha continuat. No donen la cara ni expliquen les greus deficiències del seu model. No estan orgullosos de les seues actuacions davant el caos sanitari i deixen contra les cordes al segon graó perquè isquen a donar explicacions enfront de les seues males decisions i la seua mala gestió. Sembla que les piràmides del Faraó Puig no tenen a ningú que les justifique”.

José Juan Zaplana ha recordat que “no ens podem quedar de braços plegats davant les sospites de possibles condicions inhumanes en el centre després de les queixes dels mateixos professionals. Ja amb l’hospital de campanya Isabel Bonig va advertir a Puig personalment que les carpes no reunien les condicions, com així va quedar després demostrat. Ara no volem que torne a succeir el mateix. Considerem que és la nostra obligació fer el que siga a la nostra mà perquè esmenen les possibles anomalies en el menor temps possible davant la gravetat del narrat pel bé dels pacients”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + dinou =