25n
25N
25N

El PPCV demana que els 74 milions "que Oltra retalla de la Renda Valenciana d'Inclusió" es destinen a fins socials

El PPCV demana que els 74 milions "que Oltra retalla de la Renda Valenciana d'Inclusió" es destinen a fins socials
01/08/2020 -

La portaveu de Política Social del PP en Les Corts, Elena Bastidas, ha anunciat aquest dissabte que presentarà una iniciativa “perquè els 74 milions d’euros que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, pretén retallar als valencians més vulnerables de la Renda Valenciana d’Inclusió es destinen a política social i no vagen a parar a assessors, endollats ni quiosquets”.

Així, ha criticat que “és alarmant que Oltra li lleve diners als més necessitats aplicant l’SMI de 2019, la qual cosa fa que cada família valenciana que necessita ajuda del Consell perda un 5,5% de la prestació que podria rebre si l’ajuda es fera amb relació al SMI de 2020, que seria el just”. “Si ella cobra en relació amb aquest exercici 2020, els que més el necessiten tenen el mateix dret”, ha defensat.

Bastidas ha denunciat que “amb el decret llei es modifica l’article 15 de la Llei Valenciana d’Inclusió perquè es calcule sobre la base del salari mínim interprofessional de 2019 i no al de 2020”, la qual cosa suposa, segons la ‘popular’, una “traïció a les famílies més desfavorides”.

Així, ha advertit que es produeix una “clara pèrdua de poder adquisitiu dels perceptors de la renda valenciana d’inclusió”, de tal manera que una família vulnerable que la perceba “pot arribar a perdre fins a 835,20 euros durant un any, depenent del nombre de fills a càrrec seu”.

Bastidas ha explicat que en la modalitat de renda d’ingressos mínims una família de tres membres “podria passar de cobrar 12.700 euros a percebre 12.000” i “si té cinc membres passaria de cobrar 6.780 euros a cobrar a 6.400”.

Respecte a la modalitat de renda complementària per ingressos de treball, la situació és “encara més greu”, ja que una família vulnerable de sis membres “passarà de cobrar quasi 16.000 euros any a poc més de 15.100 euros” i “si té tres membres passarà de cobrar 12.764 a 12.090”.

“L’ÚLTIM QUE NECESSITA LA SOCIETAT VALENCIANA SÓN RETALLADES”

“Oltra està restant drets als més desfavorits aprofitant la pandèmia, és escandalós”, ha assenyalat, al mateix temps que ha defensat que “en aquests moments l’últim que necessita la societat valenciana són retallades”.

Finalment, Bastidas ha advertit que la vicepresidenta del Consell “no està posant els mecanismes necessaris per a frenar l’extrema pobresa” i ha censurat que “el 93% dels valencians que es troba en aquesta situació no rep cap mena de prestació”. “Oltra els ha abandonats”, ha lamentat.

La portaveu de Política Social del PPCV en Les Corts s’ha referit d’aquesta manera a l’Informe de la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social que reflecteix dades “alarmants”. “Aprovar retallades quan creix la pobresa és una barbaritat”, ha finalitzat Bastidas.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 14 =