25n
Orgull
Orgull

El PP demana la convocatòria d'eleccions anticipades davant la desintegració del Botànic

El PP demana la convocatòria d'eleccions anticipades davant la desintegració del Botànic
25/08/2018 -

La portaveu adjunta del grup popular en Les Corts Valencianes, María José Catalá, ha demanat aquest divendres al President de la Generalitat, Ximo Puig, que convoque eleccions anticipades perquè “estalvie a tots els valencians la xafogor de veure a un govern autonòmic desintegrant-se en públic”.

Així ho ha expressat en una roda de premsa convocada per a analitzar les polítiques socials dutes a terme pel Consell, al costat de la portaveu d’igualtat del PP en les Corts, Blanca Garrigues, en referència a les polèmiques mantingudes en els últims dies per membres del Consell com la vicepresidenta, Mónica Oltra, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, a compte de la futura comissaria de violència de gènere o entre membres del Consell pel sentit de vot de la Comunitat en el Consell de Política Fiscal i Financera.

Català ha lamentat les “baralles d’egos” i “jocs bruts”, davant les quals creu que Puig “ha de convocar eleccions anticipades de forma urgent” perquè “el seu Consell ja no amaga les seues diferències en públic, es tiren les andròmines en plaça pública tots els dies”, ha afegit.

Sobre el CPFF, Català ha assegurat que el seu partit vol saber “si Oltra realment coneixia la intenció de (Vicent) Soler de votar a favor” i ha afegit: “El que és clar és que algú menteix en aquesta història”.

“En el Consell han començat ‘Els Jocs de la fam’ i ara ja val tot”, ha assegurat Català, que ha recalcat que Oltra està “en el centre” d'”aqueixes baralles de galls que s’estan produint”.

EXPLICACIONS D’OLTRA EN DIPUTACIÓ PERMANENT

La portaveu adjunta del PP ha anunciat que han registrat aquest divendres una sol·licitud de convocatòria de Diputació Permanent perquè la vicepresidenta done “explicacions” sobre temes “fonamentals i que no es poden demorar més” en política social.

Catalá ha assegurat que preguntaran a Oltra quin mesures “urgents” engegarà el Consell per a afrontar la dada “demoledora” publicat per l’INE que indica que el 31 per cent dels valencians “està en risc de pobresa i que la Comunitat és una de les regions de la Unió Europea amb major pobresa”.

Així mateix, el PP demanarà explicacions sobre l’anunciada contractació de “més de 500 tècnics” en el servei a la dependència que la Conselleria “es va comprometre a realitzar durant els mesos d’estiu”, quan els contractes amb prou faenes han arribat a cent. Per a Català, no és “un tema menor”, doncs “en l’última dada publicada, hi ha 10.306 persones amb dret a prestació que no l’estan cobrant i hi ha aproximadament 14.894 persones pendents de valorar”.

D’altra banda, el PP preguntarà si s’han entaulat negociacions amb el Govern central perquè la Comunitat reba les ajudes “oportunes” per a atendre als menors no acompanyats que es troben en centres de menors de la regió.

“És evident que Oltra no ha demanat a Pedro Sánchez ajudes per als menors no acompanyats com sí que s’ha fet a Andalusia. Tot açò ens porta a pensar que es posa com una lleona amb Bravo, però com un anyelleet amb el senyor Sánchez”, ha expressat Català.

A més, demanaran informació sobre la iniciativa de Bravo per a obrir “una Comissaria específica en violència de gènere en la Ciutat de la Justícia”, que va presentar aquesta setmana juntament amb la secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella. “Volem saber quines circumstàncies s’han donat, quines negociacions amb el Govern central, qui és l’interlocutor, quins recursos va a mantenir i si hi ha acord en el Consell sobre la seua instal·lació”, ha indicat la portaveu popular.

En aquest sentit, Garrigues ha criticat que, un any després de la signatura del Pacte contra la Violència de Gènere, “no s’ha complit pràcticament cap de les mesures que es van establir” en ell. La portaveu d’Igualtat del PP ha acusat Oltra de tirar “pilotes fóra cada vegada que el grup popular li ha preguntat sobre l’incompliment de les mesures”, la qual cosa els fa pensar “que no s’ha complit cap”.

El grup popular, d’altra banda, també vol explicacions sobre “la negociació que està realitzant la Generalitat perquè en els pressupostos es veja reflectida la partida destinada a la dependència que supose el 50 per cent de l’aportació que fa la Comunitat Valenciana a aquesta fi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − dos =