25n
25N
25N

PP demana un nou dictamen de la Comissió de Patrimoni sobre la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament

PP demana un nou dictamen de la Comissió de Patrimoni sobre la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament
20/05/2020 -

El PP a l’Ajuntament de València ha anunciat aquest dimecres que ha sol·licitat un nou dictamen de la Comissió de Patrimoni Municipal sobre el projecte complet de conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament, segons ha informat aquest grup municipal en un comunicat.

Així, ha indicat que els regidors ‘populars’ Juan Giner i Carlos Mundina han demanat a aquesta comissió que emeta un nou dictamen del projecte d’aqueixes obres de conversió en zona de vianants. Els edils han remés a aquest òrgan el projecte complet perquè “quan va emetre el dictamen encara no estava conclòs pel fet que no s’havia presentat a l’Ajuntament”.

“Es va informar sobre una memòria de huit folis però no del projecte complet”, ha destacat el PP. Giner i Mundina han assenyalat que la tramitació administrativa i la contractació de les obres de la plaça de l’Ajuntament “presenten greus irregularitats que hauran de ser esmenades i per les quals l’alcalde –de València, Joan– Ribó, i el regidor de Mobilitat –Sostenible, Giuseppe Grezzi–, hauran de donar explicacions”.

El grup municipal ‘popular’ ha ressaltat que “el dictamen sobre el projecte de disseny de conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament va arribar quasi un mes abans que estiguera presentat el projecte a l’Ajuntament l’empresa La Paisatgeria”. “La comissió va fer el seu informe, sobre la base d’un document de tot just huit folis, però sense tindre el projecte complet el dia 20 de febrer, mentre que l’empresa va presentar el projecte el 12 de març”, ha ressaltat el PP.

“Tenint coneixement del nou projecte i sobre el que no es va poder emetre un dictamen, al nostre entendre hauria de tornar a avaluar-se per part de la Comissió de Patrimoni, ja que es tracta d’un projecte que afecta un BRL –Bé de Rellevància Local– com és l’ajuntament i un BIC –Bé d’Interés Cultura– com és considerada la plaça”, ha afirmat els regidors ‘populars’.

Així mateix, el PP ha destacat que va donar a conéixer aquest dimarts “l’expedient del contracte menor que l’EMT –Empresa Municipal de Transports– va adjudicar a dit a un estudi per a l’elaboració d’un projecte urbanisme tàctic per a la Plaça de l’Ajuntament per un preu de 14.950 euros, al límit del màxim legal per a traure el contracte a un concurs públic”.

“Es va fer de manera expressa en tres dies, a dit i sense demanar més que l’oferta a una única empresa, La Paisatgeria”, ha insistit el grup municipal del PP. En aquesta línia, ha recordat, “davant tota l’opacitat i possibles irregularitats en el procés”, la seua decisió de traslladar “els procediments i contractacions en la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament a l’Agència Valenciana Antifrau” i d’estudiar si el porta a la Fiscalia.

El PP ha agregat que de la documentació a la qual ha tingut accés “es desprén que l’informe motivador no és avalat ni signat per cap tècnic de l’EMT ni de l’Ajuntament” i que “és el mateix gerent –de la companyia pública– qui signa l’informe i qui fixa el preu del mateix sense cap argumentació”.

El grup municipal ‘popular’ ha apuntat, així mateix, que ha demanat que l’Ajuntament es dirigisca a organismes com el Consell València de Cultura (CVC), Patrimoni i la Reial Acadèmia de Belles arts “perquè determinen si és respectuós” el projecte “en un espai considerat com Bé d’Interés Cultural” com “la plaça de l’Ajuntament en estar a l’entorn de Ciutat Vella”.

“MOLTA PRESSA”

Els ‘populars’ han remés també una moció al ple perquè el consistori sol·licite al CVC, a la Reial Acadèmia de Belles arts Sant Carles i a altres institucions consultives i òrgans assessores en matèria cultural, “un dictamen sobre les possibles afeccions patrimonial sobre els tres BIC –Museu de Marques de Dos Aguas, Teatre Principal i església de Sant Joan de Cruz– situats al carrer Marqués de Dos Aguas-Poeta Querol, a conseqüència del desviament del trànsit privat i de diverses línies de l’EMT per aquesta via” a partir de la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament.

Els representants del PP han criticat que en aquesta actuació “hi havia molta pressa en què s’aprovarà un dictamen que validara les obres i a contractar a dit en tan sols tres dies a una empresa sense que valorar més ofertes d’altres empreses tal com marca una instrucció sobre la llei de contractes menors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + dos =