25n
25N
25N

El PP demanarà que les Corts investiguen la gestió de les residències de majors

El PP demanarà que les Corts investiguen la gestió de les residències de majors
17/05/2021 -

La portaveu de Política Social del Grup Popular, Elena Bastidas, ha sol·licitat hui la creació d’una comissió d’estudi en les Corts per a millorar el funcionament de les residències de majors.

Elena Bastidas ha assenyalat que “l’objecte de la comissió que demanarem per registre no ha de ser amb ànim revengista sinó poder analitzar el succeït durant la pandèmia i corregir com més prompte millor aquelles situacions on s’haja fallat. Es tracta de poder esbrinar el que s’ha fet malament i les deficiències en la gestió durant la pandèmia per a poder corregir-les”.

Bastidas ha assenyalat que “no és que el PP sinó que ho diu el síndic, les mateixes entitats que gestionen les residències, ho diuen els majors afectats. Oltra s’ha desentés de les residències durant tota la pandèmia, han estat abandonades, han fallat els protocols i fins al consell de majors ha reconegut que no es van atendre persones majors que estaven en geriàtrics reduint el seu trasllat als hospitals durant el pic de la pandèmia”.

La portaveu popular ha indicat que “cal analitzar on han estat les fallades de gestió, com es valoren els instruments normatius dels quals s’ha disposat en la Conselleria per a afrontar aquesta pandèmia i, sobretot, per què es prescindeix i es rebutja sense donar protagonisme a les entitats que més han de dir que són els qui ho pateixen en primera persona i els qui de veritat saben què ha ocorregut i quins instruments podrien ser útils per a ser més efectius”.

Bastidas ha assenyalat que “és necessari no sols garantir la protecció en les residències de majors sinó també analitzar les necessitats i les maneres de funcionament de les residències i la seua relació amb l’administració”.

“Les residències de majors necessiten especial protecció, suport i no abandó per a garantir el seu bon funcionament. Necessiten mitjans, protocols i, per descomptat, atendre els pagaments pendents davant la situació econòmica crítica que moltes pateixen pel retard en la gestió administrativa dels pagaments a les residències concertades amb la Generalitat”, ha afegit.

Elena Bastidas ha assenyalat en aquest sentit que “amb independència de qüestions ideològiques, els nostres majors i les llars amb persones majors necessiten ser escoltats, concretar mesures i que les institucions no els fallen i en la mesura que siga possible els ajuden”.

Finalment, Bastidas ha assenyalat que “amb tot el succeït, és el moment de buscar solucions de consens, de construir sense enfrontaments, amb esforç conciliador entre tots els grups per a analitzar en una comissió la situació i consensuar mesures que contribuïsquen a millorar en el futur immediat el funcionament de les residències de majors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =