25n
25N
25N

El PP demana al Consell que "desistisca" de recórrer l'ampliació nord del port i done suport a la ZAL

El PP demana al Consell que "desistisca" de recórrer l'ampliació nord del port i done suport a la ZAL
02/06/2020 -

La diputada del PP en Les Corts Mª José Catalá ha reclamat aquest dimarts al Consell que “desistisca de qualsevol intenció de recórrer el projecte d’ampliació nord del port de València”, així com un “suport exprés” a l’execució de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del complex portuari.

Catalá, també portaveu a l’Ajuntament de València, ha registrat una iniciativa en la qual defensa aquestes “inversions productives que tindran un efecte positiu en la reactivació de l’economia valenciana i afavoriran la generació de milers d’ocupacions”.

“Es tracta d’unes infraestructures estratègiques per a la nostra economia, en un moment especialment complicat amb 440.517 aturats en la Comunitat dels quals pràcticament la meitat corresponen a la província de València. El Consell no pot posar objeccions a uns projectes que crearan llocs de treball i que compleixen amb les normes mediambientals”, ha asseverat en un comunicat.

El PP destaca que, segons informes de l’Autoritat Portuària de València (APV), l’ampliació nord suposa una inversió privada de mil milions d’euros que generarà, només en el procés constructiu, 3.000 llocs de treball addicionals i 15.000 amb la terminal operativa.

VALENTIA DE PUIG DAVANT EL “ECOESNOBISME” DE COMPROMÍS

Davant aquestes xifres, Catalá ha exigit “valentia” al ‘president’ Ximo Puig i al PSPV perquè “l’ecoesnobisme de Compromís no tire per terra unes inversions que són claus per al futur de la ciutat de València i del conjunt de la Comunitat Valenciana”.

La ‘popular’ ha ressaltat que el projecte va seguir “tots els tràmits administratius necessaris, obtenint una declaració d’impacte ambiental favorable, dictada en 2007 sota un govern dirigit pel Partit Socialista”.

Sorprenen, al seu judici, “les declaracions de la consellera Mireia Mollà sobre que aquest projecte no té cap norma que l’acompanye i el to amenaçador de les seues paraules cap a l’autoritat portuària”. “Potser desconeix els detalls de la tramitació, però en qualsevol cas el que no hauria de fer és amenaçar les expectatives de trobar un treball per a milers de valencians que el necessiten”, ha advertit.

Respecte a la ZAL, la portaveu ha posat en relleu que a la fi d’abril la junta de govern local de València va aprovar el projecte refós de mesures correctores, “un tràmit fonamental per a reactivar un projecte d’alt interés per a les empreses que es dediquen a la logística vinculada al trànsit marítim i que tindrà una important repercussió econòmica amb beneficis en matèria d’ocupació en el barri més pròxim (Natzaret) i amb compromisos en matèria ambiental i de reducció d’emissions de CO₂”.

Ha demanat així a l’Entitat Estatal de Sòl (Sepes) que agilite els tràmits per a licitar i executar aquest projecte de reparació de la ZAL, així com que el Ministeri de Transports que dirigeix José Luis Ábalos (PSOE) adopte totes les mesures necessàries per a començar ja amb els treballs de l’ampliació del port.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

caixaontinyent
paterna