25n
25N
25N

El PP demana al Consell que aplicació l'IVA reduït a l'orfebreria i indumentària festera de la Comunitat

El PP demana al Consell que aplicació l'IVA reduït a l'orfebreria i indumentària festera de la Comunitat
13/11/2020 -

El Grup Parlamentari Popular a les Corts ha presentat una iniciativa parlamentària en la qual insta el Govern valencià a aplicar l’IVA reduït (10%) als productes d’orfebreria i indumentària vinculats a les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha explicat el portaveu d’Indústria del GPP, Felipe Carrasco, qui ahir va traslladar aquesta iniciativa a la Societat de Festers d’Ontinyent durant una visita a la localitat al costat dels senadors Fernando de Rosa i Rubén Moreno i la portaveu del PP a l’Ajuntament, Mercedes Pastor.

En la proposta es planteja, així mateix, l’aprovació de beneficis o exempcions fiscals per als autònoms i empresaris dels sectors d’indumentària i orfebreria, així com una flexibilització en els tràmits de petició i concessió de les ajudes.

“El sector de la festa tradicional valenciana no és alié als problemes que ha ocasionat la pandèmia de la COVID, i és just ajudar-lo al cap d’un any en blanc per la suspensió de celebracions”, ha assenyalat Carrasco. La iniciativa fa referència a festes tradicionals com la Magdalena, les Falles, les Fogueres de Sant Joan o els Moros i Cristians, “reconegudes internacionalment i que viuen també la incertesa de no saber què passarà en 2021”.

Carrasco ha assenyalat que les cancel·lacions o modificacions “generen un crebant enorme per a tots els sectors econòmics que viuen entorn d’aquestes festes populars”. Així, ha manifestat les dificultats que posen en perill la continuïtat d’artistes fallers, de fogueres, bandes de música, pirotècnics, indumentaristes, orfebres “i una infinitat de sectors genuïns de la Comunitat Valenciana”.

El portaveu d’Indústria del GPP ha anunciat que aquesta iniciativa es presentarà també al Senat i el Congrés. “Els autònoms i empresaris que es dediquen a la indumentària i orfebreria tradicional són un col·lectiu en situació de greu vulnerabilitat econòmica i els poders públics han de vetllar per salvaguardar i protegir la cultura i tradicions. Estem obligats a protegir, entre altres, els sectors de la indumentària i orfebreria, que són el pilar de les festes, la cultura i les tradicions”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 6 =