25n
25N
25N

El PP demana la compareixença de Ribó en ple i una comissió d'investigació pel frau en l'EMT

Catalá sol·licitarà una “auditoria integral” dels sistemes informàtics i dels mecanismes de seguretat en l’EMT

El PP demana la compareixença de Ribó en ple i una comissió d'investigació pel frau en l'EMT
30/09/2019 -

El grup ‘popular’ a l’Ajuntament de València demanarà a la resta partits amb representació en el consistori que s’adherisquen a la petició d’un ple extraordinari amb tres punts de l’ordre del dia que incloga després de punts en l’ordre del dia: la compareixença de l’alcalde, Joan Ribó; la creació d’una comissió d’investigació i “impuls” d’un informe de la intervenció general de l’Ajuntament perquè dictamine el procediment que havia d’haver seguit l’EMT en el cas del frau de quatre milions d’euros en l’empresa pública.

El gerent de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, Josep Enric García, va denunciar divendres passat davant la Policia Nacional un frau de quatre milions d’euros de la signatura pública, a través del qual es van transferir diners a comptes bancaris de la Xina en un període de 20 dies.

Pel que sembla, a través de la falsificació de signatures d’apoderats de l’EMT autoritzats a moure diners de l’empresa pública, suposadament es van desviar fons durant al voltant de 20 dies. A més, s’hauria falsificat comptes de correu electrònic, entre elles la del propi president de l’EMT, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi. El gerent va anunciar el divendres als mitjans l’acomiadament de la cap d’Administració de l’empresa.

Catalá ha indicat en un comunicat que, “amb el màxim respecte” a la investigació policial en curs, “a l’Ajuntament no podem quedar-nos de braços plegats sense fer res davant el frau de quatre milions d’euros, hem d’activar una comissió d’investigació i que l’EMT revise tots els seus sistemes informàtics”.

“CERROJAZO INFORMATIU”

Així mateix, ha exigit explicacions a Ribó pel “cerrojazo informatiu” en l’EMT durant més de tres dies després que detectaren el frau. “L’alcalde ha d’informar per què no va dir res sobre el frau ni en la junta de portaveus del dimarts i ni en el ple del dijous passat”, ha mantingut.

La portaveu del PP ha denunciat que el govern municipal de Compromís i PSPV ha estat “retardant” la implantació de la Plataforma Integral d’Administració Electrònica (PIAE) en els organismes i empreses públiques de l’Ajuntament, “quan amb el PIAE s’incrementarien els controls de seguretat i la transparència en la gestió”. A més, recorda que aquest estiu es hackejaren els comptes de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Per això, ha anunciat que sol·licitarà una “auditoria integral” dels sistemes informàtics i dels mecanismes de seguretat en l’EMT “perquè coneguem com és possible que hagen desaparegut quatre milions d’euros públics sense que cap responsable polític haja advertit aquest frau”.

Catalá ha reiterat que “és també imprescindible que l’Ajuntament aprove la posada en marxa d’una comissió d’investigació per a esclarir les fallades que han pogut donar-se en la fiscalització de la despesa i aclarir les responsabilitats polítiques que pogueren derivar-se d’aquests”.

Així mateix, ha recordat que el grup ‘popular’ ha sol·licitat de manera reiterada en les comissions informatives i el ple que s’implante la PIAE en totes les empreses i organismes públics de l’Ajuntament, i considera que hauria d’estar ja implantat en organismes públics com la Junta Central Fallera, Consell Agrari, Fundació de Policia Local i el Palau de la Música.

“GRAVÍSSIM”

“És gravíssim que s’hagen desviat fraudulentament 4 milions d’euros de diners públics i l’única reacció de l’alcalde i el seu regidor responsable de l’EMT haja sigut ocultar la informació durant quatre dies i convocar amb urgència el divendres a la vesprada un consell d’administració per a no dir res i descarregar tota la responsabilitat en una treballadora”, ha lamentat.

Catalá ha exigit que es garantisca el funcionament del servei de transport públic i el pagament de les nòmines dels treballadors I ha exigit que els serveis jurídics de l’Ajuntament i de l’EMT, així com els serveis municipals pertinents, “porten avant totes l’accions judicials necessàries perquè es puga recuperar els diners defraudats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =