25n
25N
25N

El PP demana que l'Ajuntament faça un estudi sobre la incidència de l'atur en cada barri

El PP demana que l'Ajuntament faça un estudi sobre la incidència de l'atur en cada barri
26/08/2020 -

La regidora del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de València, Paula Llobet, ha reclamat aquest dimecres que l’Ajuntament faça un estudi detallat sobre l’impacte de l’atur en cada barri. “L’objectiu seria definir una pla d’ajudes territorialitzades per a adaptar les ajudes públiques en funció de les necessitats de cada zona de la ciutat”.

Segons l’edil ‘popular’, hi ha barris, com el de Ciutat Vella, “que s’han convertit en autèntics solars pel descens de l’activitat econòmica, amb multituds de comerços tancats, i amb molts professionals que segueixen teletreballant i han deixat d’anar al centre”.

Per aquest motiu, Llobet ha considerat essencial que “l’Ajuntament tinga una radiografia precisa de la situació de l’ocupació en cada barri i definisca una estratègia concreta per a cadascun d’ells, que incloga ajudes i incentius fiscals, amb l’objectiu de recuperar l’activitat econòmica i generar ocupació”.

A més, el PP continua reclamant més mesures de suport a autònoms, comerços, pimes i hostalers que aposten pel manteniment d’ocupacions després de la COVID 19, així com reducció i bonificacions d’impostos i taxes municipals.

“És molt trist que el Govern de Ribó i PSOE deixe a la majoria, un 92%, dels nostres autònoms, pimes, comerços i hostalers, sense ajudes per a fer front als tres mesos que van estar tancats i sense ingressos”, ha lamentat Llobet.

La regidora ha alertat que “les dades econòmiques a la ciutat continuen sent molt preocupants”, especialment, els que fan referència a l’ocupació, amb un augment respecte del mes de gener del 27,83% d’aturats, que deixa la xifra d’aturats en 67.759.

Ara, s’ha conegut el nombre d’afiliacions a la Seguretat Social a la ciutat de València, que s’han vist reduïdes el mes de juliol respecte a l’any passat en 8.000 treballadors menys, passant dels 378.809 afiliats en 2019 als 370.863 treballadors de juliol de 2020, ha precisat.

El descens d’afiliats a la ciutat suposa un 2,1% de treballadors menys respecte a 2019, quan a la província de València la baixada és d’un 1,4%, ha agregat. La major caiguda es va produir entre els mesos de novembre de 2019 a març de 2020 quan es va iniciar la pandèmia de la COVID 19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 4 =