25n
25N
25N

El PP demana l'ajornament de la "imposició lingüística" en els centres educatius per la pandèmia

La portaveu d’Educació del GPP, Beatriz Gascó, anuncia que el PP derogarà l’actual Llei lingüística que imposa el model únic en Educació

El PP demana l'ajornament de la "imposició lingüística" en els centres educatius per la pandèmia
24/02/2021 -

La portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha demanat “que s’ajorne al següent curs com ja es va fer el curs passat per aquest motiu. Però al final, faran el que els de la gana a PSPV i Compromís. Se salten la pandèmia per a imposar els projectes lingüístics“, ha manifestat.

En aquest sentit, la diputada popular ha anunciat que “cada vegada que el Consell atempte contra els drets de les famílies, el PP estarà enfront per a detindre el sectarisme i el corró del Botànic. Si no rectifiquen, des del PP acudirem de nou als tribunals per a frenar-los. Cal defensar el valencià però respectant la legalitat, la nostra diversitat i les zones castellanoparlants. Cal promoure el valencià no imposar-lo. I això és el que el Botánic no entén que el coneixement i l’ús de la llengua no ha de ser mai una imposició”.

Per a Gascó, “el més trist d’aquesta situació és que no els importa imposar la ideologia a l’aprenentatge. Els és igual que s’aprenguen les tres llengües. Es margina el castellà i s’imposa el valencià en tots els àmbits, els agrade o no als centres. El model de Puig no s’ajusta a dret, tal com va dir el TSJCV. Però l’esquerra va fer després una llei per a saltar-se a la Justícia. Han hagut de fer paranys per a aplicar el seu model lingüístic”.

Beatriz Gascó ha anunciat que “aquesta Llei de la imposició lingüística serà la primera que derogarà el PP quan governe, i així tindre una normativa lingüística que s’ajuste a dret. Demanem que es donen les garanties de participació necessàries a l’hora d’aprovar el projecte lingüístic de centre. Si no es va poder fer l’any passat, aquest curs tampoc. Demanem que el castellà puga continuar sent llengua vehicular perquè bandejar el castellà de les aules no té res de pedagògic”.

En la proposició se sol·licita, entre altres coses, que els projectes lingüístics de cada centre es facen amb criteris objectius. “Demanem que es facen basant-se en la consulta a les famílies, la planificació i els resultats acadèmics, i també que hi haja oferta suficient perquè puga haver-hi llibertat. No es poden arrabassar drets i discriminar per qüestions lingüístiques”.

La portaveu popular ha assenyalat que “hi ha moltes persones que només demanen que els respecten. Per molt que s’obstine l’esquerra, el PSOE ha venut als valencians al nacionalisme més radical. Continuen dient que tot està bé malgrat que la Conselleria d’Educació té més de trenta sentències en contra. Han venut l’educació dels nostres fills al nacionalisme”.

Per a Gascó, “la llei de la imposició lingüística és una llei mordassa. Els grups han de decidir si defensen la participació o el corró, la llibertat o la imposició. Els protagonistes són les famílies que exigeixen llibertat i els alumnes que veuen calcigats els seus drets”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − tretze =