25n
25N
25N

El PPCV demana accelerar la vacunació en residències perquè "el 20% d'usuaris estan sense vacunar"

El PPCV demana accelerar la vacunació en residències perquè "el 20% d'usuaris estan sense vacunar"
05/02/2021 -

La portaveu de política social del PPCV, Elena Bastidas, ha alertat aquest divendres que la tercera ona ha agreujat les morts en residències “davant la passivitat i falta de previsió d’Oltra amb mig miler de morts des de principi d’any” i ha demanat a la Conselleria de Sanitat que accelere la vacunació en aquests centres de la Comunitat perquè “el 20% dels usuaris estan sense vacunar”.

En un comunicat, ha criticat la gestió de la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra (Compromís), i ha exigit al ‘president’ de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, que l'”aparte definitivament” de la gestió de les residències de majors i assumisca ell el comandament.

Bastidas ha denunciat que les pautes de vacunació en aquests centres són un “desastre”. “Hi ha algunes que van rebre la primera dosi i ja se’ls ha passat el termini per a rebre la segona, i altres que encara es troben pendents de rebre la primera dosi i no tenen notícies”, ha afirmat reclamant que Sanitat garantisca la vacunació dels majors de 80 anys “abans de continuar enviant noves dosis a altres sectors”.

Després de recordar que l’evolució de la pandèmia en la Comunitat és la més greu, ha advertit que “no sembla que Oltra siga conscient” de la necessitat d’accelerar el procés de vacunació en les persones més vulnerables al virus. “No fa res, està desapareguda de la gestió, incapaç de resoldre els problemes i tirant-se les culpes els uns als altres entre Compromís i el PSPV”, ha asseverat.

Per a la ‘popular’, en lloc de posar-se a la feina, “Oltra segueix desbordada”. “Ara sabem que no hi ha hagut pla de vacunació concret, que les vacunes en les residències s’han posat sense instruccions clares”, ha insistit, davant el que veu evident que hi ha una responsabilitat política per “aquest caos en la vacunació que haurà de ser assumida per qui corresponga”.

Al seu judici, no es pot entendre que, a hores d’ara de la tercera ona, continuen produint-se continus brots en residències, morts, confinaments i la pressió laboral dels treballadors siga “insuportable”. “No hi ha hagut cap prevenció i per això segueixen quasi 200 geriàtrics de la Comunitat amb positius”, ha lamentat reiterant “la incertesa de les vacunes, que mai se sap quan arribaran i si ho faran”.

La també diputada del PP ha fet així recalcament en què “a pesar que hi havia un ordre fixat, primer residències, després sanitaris i grans dependents, en realitat encara hi ha geriàtrics i centres de diversitat funcional sense rebre la primera dosi de la vacuna enfront de la COVID”. “Un retard acumulat mentre augmenta la xifra de residents morts”, ha aprofundit, i ha cridat a “frenar-lo d’alguna manera perquè portem molts mesos i no podem seguir així, amb la resignació d’una Oltra superada”.

Per tot això, el seu partit ha demanat tota la informació a Puig del que passa en les residències i que a part a Oltra de la gestió i assumisca ell el comandament. “Això no ho diu el PP, sinó la mateixa associació de residències AERTE, que ha denunciat a Sanitat davant Fiscalia per incomplir el seu propi protocol de vacunació”, ha remarcat exigint a Oltra “menys complaença i més autocrítica perquè és evident que alguna cosa està fallant mentre els nostres majors moren”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =