25n
25N
25N

El PP demana a Barceló que reunisca el seu equip per a planificar el nou curs després d'un estiu "desastrós" en sanitat

El PP demana a Barceló que reunisca el seu equip per a planificar el nou curs després d'un estiu "desastrós" en sanitat
19/08/2019 -

El portaveu de Sanitat del grup popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha assegurat aquest dilluns que “emmalaltir a l’estiu és un risc per als valencians per la falta de planificació de Sanitat” i ha demanat a la consellera, Ana Barceló, que “reunisca d’urgència al seu equip per a planificar el nou curs”.

“L’estiu ha sigut un desastre i ja no l’arreglaran, però almenys poden establir les bases per a tindre un mínim ordenament”, ha indicat el diputat, que ha criticat la “descompensació” de la planificació entre les previsions de vacances del personal sanitari i l’augment considerable de població en algunes zones.

Ha admés que “és difícil compatibilitzar-ho” però ha afegit que “fa l’efecte que ni ho intenten”. “I ens trobem amb una deficiència de mitjans personals i tècnics en hospitals i centres de salut important, que posen en perill l’adequada atenció”.

Zaplana ha citat casos com el de l’hospital de la Vila Joiosa, que ha qualificat d'”alarmant”, ja que ha comentat que hi ha sis hores d’espera dels pacients en urgències per l’augment de població en localitats pròximes com Benidorm i voltants.

“No és l’únic cas de gestió desastrosa que estem veient. Tampoc en els municipis d’interior les persones estan millor ateses, ja que no es cobreixen les vacances dels metges, se suspenen serveis obligant els pacients a desplaçar-se a altres localitats o es desborda als professionals amb moltes més cites de les que poden atendre”, ha manifestat.

Així mateix, ha criticat que en alguns casos “aconseguir cita amb els metges d’atenció primària, els coneguts com a metges de capçalera, es convertisca en una fita, amb retards de prop de dues setmanes”.

“S’exposa a més als metges a una situació d’estrés important quan se’ls continua obligant a agafar els seus cotxes per a desplaçar-se a les urgències mentre hi ha una flota comprada per sanitat que segueix en letargia. És un ròssec”, ha afegit.

Per a José Juan Zaplana “la incapacitat del Botànic en matèria de sanitat és manifesta i està comprovada amb les dades més altes registrades en llistes d’espera, amb 66.659 persones esperant que els puguen operar i que han portat a Sanitat a traslladar als pacients a centres privats, tot el contrari del que predicaven”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − tretze =

museo etnologia
ficcions 2019-2020