25n
25N
25N

El PP reclama la paralització del pla per a reformar l'autovia del Saler i la seua afecció a l'Albufera

El PP reclama la paralització del pla per a reformar l'autovia del Saler i la seua afecció a l'Albufera
07/11/2019 -

El grup ‘popular’ a l’Ajuntament de València presentarà una moció per a demanar la paralització del pla “que pretén eliminar l’únic tram d’autovia de la carretera del Saler, la CV-500, que uneix València amb Cullera”.

Segons ha anunciat en un comunicat, els ‘populars’ també se sumaran a les protestes de veïns, hostalers, comerciants, agricultors i altres col·lectius socials de les pedanies i pobles del sud de València que s’oposen al projecte de la Conselleria de Política Territorial.

A més, en la mateixa moció també es demana a les diferents administracions –Ajuntament i Generalitat Valenciana– que consensuen amb els afectats “qualsevol projecte que vulga realitzar-se en aquesta via de comunicació, vital per a milers de valencians que viuen o treballen en aquesta zona sud de la ciutat de València”.

“Cal buscar solucions que no embossen més el trànsit i amb això la contaminació. Ja va haver de rectificar l’Ajuntament de València quan van col·locar els guals (coixins berlinesos) en el tram del Perellonet en la calçada, i que finalment va haver d’eliminar l’Ajuntament”, ha apuntat la portaveu del grup municipal del PP, María José Català, en un comunicat.

El PP ha assenyalat que veïns del Perelló, Mareny de Barraquetes, El Palmar, Perellonet i Devesa continuaran amb les protestes “per les conseqüències nefastes que, segons consideren, portarà per a aquestes poblacions el projecte de pacificació de la CV- 500, ja que serà més complicat accedir a elles en reduir la velocitat de circulació i per la creació d’un carril bici”.

Així mateix, ha afegit que veïns i els agricultors han recordat aquests dies que “l’autovia del Saler, lluny de ser una via conflictiva o anòmala dins del Parc Natural de l’Albufera, constitueix l’eix vertebrador del trànsit en la zona i, en el cas del sector agrari, és l’única que els agricultors tenim per a arribar als nostres camps”.

Per això, el PP creu que l’Ajuntament de València “no pot mirar cap a un altre costat i ha de donar resposta en sentir majoritari dels residents, agricultors, hostalers i comerciants”. D’altra banda, els veïns afirmen que arribar des del Perellonet a València en l’actualitat en l’època estival arriba a l’hora i mitja i, si s’elimina el tram d’autovia, els temps de retenció podria multiplicar-se.

Al mateix temps, la moció també es proposa un increment de les freqüències de la línia d’autobús de l’EMT que recorre aquesta zona sud de València, al mateix temps que es demana buscar alternatives per a reduir els temps dels trajectes en la línia 25 de l’EMT.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =