25n
25N
25N

El PP anuncia una norma per a frenar l'ocupació il·legal que contempla desallotjaments 'expressos' de 12 a 48 hores

El PP anuncia una norma per a frenar l'ocupació il·legal que contempla desallotjaments 'expressos' de 12 a 48 hores
26/09/2020 -

El PP ha elaborat una proposta per a “lluitar contra l’ocupació il·legal” i “les màfies que les promouen” que contempla el desallotjament ‘exprés’ entre les 12 i 48 hores des de l’inici de l’ocupació, que “endureix les penes pels delictes relacionats amb l’ocupació il·legal d’habitatges” i que “dota a les associacions de veïns d’eines per a poder desallotjar a un ocupa”.

Així ho ha explicat aquest dissabte el portaveu del PP en la Comissió de Justícia del Congrés, Luis Santamaría, al costat del seu homòleg al Senat, Fernando de Rosa i el portaveu d’Habitatge del grup parlamentari popular en Les Corts Valencianes, Alfredo Castelló, en una roda de premsa.

En aquest sentit, el diputat valencià ha assenyalat que el PP “és el partit antiocupació” i per això “hem presentat una proposta que aconsegueix tancar l’ordenament jurídic, aconsegueix cosir-lo” perquè “no hi haja una escletxa legal al qual es puga acollir una persona que ocupa il·legalment un habitatge”.

Així, ha indicat que “com no es pot adoptar mesures cautelars com el desallotjament”, les persones que ocupen il·legalment un immoble “han d’esperar a judici fins que arriba el desallotjament”, però aquesta mesura “aposta pel desallotjament ‘exprés’ en la brevetat més gran possible, d’entre 12 i 48 hores”.

Santamaría ha assenyalat les “claus” d’aquesta norma té, que “no afecta les persones que ho estan passant malament a causa de la crisi”. “Ací és on entren les mesures socials dissenyades pel PP. És una norma que pretén lluitar contra les màfies de l’ocupació, ja que durant el confinament s’ha multiplicat per quatre l’ocupació d’habitatge normalment gestionades per màfies”, ha apuntat.

Segons el portaveu del PP en la Comissió de Justícia del Congrés, es tracta de “lluitar contra aquells que fan de l’ocupació un negoci” i de “posar fi als problemes veïnals que genera l’ocupació il·legal”. “Aquesta proposta proposa dotar a les associacions de veïns d’eines jurídiques per a poder posar en marxa els procediments necessaris per a desallotjar als ocupes”, ha defensat.

Així, planteja l’agreujament de les penes de delictes com l’aplanament i usurpació i contempla també l’agreujament de les penes per als qui inciten a ocupar incloent la pena d’inhabilitació per a exercir càrrec públic. “No té sentit que hi haja persones que ocupen càrrecs públics que facen manifestacions en contra de l’ordenament jurídic que els habilita a tindre aqueix càrrec”, ha asseverat.

“Es tracta d’una mesura contra les màfies i els ocupes professionals, i que no afecta les persones que ho estan passant malament”, ha assenyalat.

“25.000 FAMÍLIES VALENCIANES ESPERANT UN HABITATGE”

Per part seua, el diputat autonòmic i portaveu d’Habitatge en el grup parlamentari popular en Les Corts, Alfredo Castelló, ha “desmuntat” les dades oferides pel president de la Generalitat, Ximo Puig, que “intenten fer més xicotet el problema que res té a veure amb la realitat”.

Així, ha advertit que en la Comunitat des de principi d’any “s’han registrat ja 560 ocupacions il·legals, la qual cosa suposa un creixement del 14%, i que suposa que tancarem l’any amb més de 1.000 habitatges ocupats il·legalment en la Comunitat”.

Castelló ha assenyalat que del parc públic “hi ha 840 habitatges desocupats pendents de fer obres per a destinar-la a gent sense recursos, 840 buides sense que ningú puga viure en elles perquè el Consell no les arregla” i ha denunciat que el Consell “té 1.305 ocupades de manera il·legal i Puig no fa res”. “Més de dos mil habitatges del parc públic que no s’estan utilitzant”, ha lamentat.

En aquest sentit, ha indicat que en la Comunitat “hi ha 15.231 famílies que tenen dret a un habitatge i a més hi ha 9.583 famílies en llista d’espera per a accedir a una, és a dir, 25.000 famílies esperant que el Consell els concedisca un habitatge mentre Puig parla del dret a l’habitatge però no fa res mentre s’ocupa el parc públic de manera il·legal”.

El dirigent del PP ha subratllat que l’execució de la Conselleria d’Habitatge és del 4,7% “De 315 milions sol ha gastat 15 milions, per la qual cosa falten 300 milions, però no els importa”, ha remarcat.

Per part seua, el senador Fernando de Rosa ha destacat que el PP ha iniciat una campanya de signatures per a defensar el dret a la propietat privada, un “manifest antiocupació contra les màfies que volen fer negoci amb l’ocupació il·legal d’habitatge”.

“SI NO ÉS CAPAÇ DE GARANTIR LA SEGURETAT HAURIEN D’ANAR-SE’n A CASA”

Finalment, De Rosa ha condemnat els atacs que “aquests dies està rebent la figura del Rei” i ha defensat que el PP “estarà sempre defensant l’ordre constitucional”. “Ens adherim al crit de defensa llançat ahir per jutges i magistrats”, ha indicat.

El senador ha criticat “les declaracions dels ministres que van assegurar ahir que no estava garantida la seguretat del Rei” i ha assenyalat que “si el Govern d’Espanya no és capaç de garantir la seguretat en tot el territori i si aqueixos dos ministres no són capaços de garantir la convivència pacífica de tots els espanyols, haurien d’anar-se’n a casa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 7 =

bombers
bombers