caixa popular

El PP, l'únic que no publica les seues despeses en l'Ajuntament de València

Des del PP al·leguen que no se’ls va informar però consten les notificacions a tots els grups municipals

El PP, l'únic que no publica les seues despeses en l'Ajuntament de València
08/02/2018 -

Tots els grups del ple de l’Ajuntament de València, a excepció del PP, acordaren fixar la publicació de les despeses dels grups municipals en el portal de transparència de l’ajuntament és del ple de març de 2017, on es van presentar les conclusions de la comissió de recerca del cas Taula, es a dir, sobre el finançament irregular del Grup Municipal del Partit Popular.

L’aparent sorpresa del Partit Popular per la publicació de les dades de despeses de tots els grups municipals menys el seu no se sosté per l’evidència dels fets. Després de les conclusions de la comissió de recerca sobre el cas Taula, (recordem: un cas en el qual s’acusa al Grup Municipal del PP de finançar il·legalment i pel mètode batejat com “pitufeo” les seues campanyes electorals), es va acordar en el Ple de març de 2017 que les despeses dels grups es posarien a la disposició de la ciutadania. Els grups es van reunir amb els responsables de trasparencia per a donar-li forma al procés al maig i posteriorment al desembre, al costat del model de documentació a aportar, es va instar en una nota interna de l’ajuntament als grups al fet que anaren enviant les seues dades per a ser publicats com més prompte millor en el portal de l’Ajuntament.

Tots els partits, a excepció del PP que no pot negar que disposava de la mateixa informació que la resta, van ser enviant la seua comptabilitat a l’àrea. Al març farà un any d’aquest acord plenari i des de la regidoria de trasparencia i auditoria ciutadana s’ha considerat com un termini més que raonable.

Despeses del PP

Així d’aquesta manera quan entres en la web de transparència i accedeixes a eixa informació apareix aquest document.

Ni una sola dada justificativa de les despeses realitzades durant tot l’any.

Despeses Compromís

Per la seua banda la resta de partits sí que presenten un informe detallat i públic per a tota la ciutadania on es pot veure les despeses de cada grup municipal. En el cas de Compromís, tenia un import de 47.708,54 € on vénen justificats cadascun de les despeses de transport, papereria, desplaçaments, xarxes socials, etc

Despeses del PSPV-PSOE

turismo valenciaEn el cas del PSPV, tenia un pressupost assignat de despeses de 26.920,00 €. La formació també justifica tots els desplaçaments, serveis fins a l’últim detall en el mateix arxiu adjunt.

Despeses de València en comú

L’últim partit del Govern de la Nau també dóna exemple i publica cadascun de les seues despeses com a exemple de transparència. En aquest cas, en 2016, disposaven d’aquest pressupost 17,752 i justifiquen també la manutenció i transport així com un desglossament de les diferents despeses vàries.

Despeses de Ciutadans

Finalment, la formació de Fernando Giner sí que dóna també un exemple de transparència i publica la relació de totes les seues despeses. Si escau, disposaven d’un pressupost de 31.504,00 € més 17.435,09 de 2015.

Així, l’únic grup municipal que no ha presentat ni una sola dada ha sigut el PP. Després dels últims casos de Taula i Gürtel que estan confirmant eixe finançament il·legal del PP a València sembla que el rumb no ha canviat.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + huit =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC