25n
25N
25N

PP i NNGG posen en marxa la campanya 'Salvem l'Albufera' dirigida a Ajuntament, Generalitat i Govern central

Envien llot del fons del llac a Ribó perquè “reaccione” i “prenga consciència” de la situació d’emergència en què es troba

PP i NNGG posen en marxa la campanya 'Salvem l'Albufera' dirigida a Ajuntament, Generalitat i Govern central
29/01/2020 -

El PP de València i NNGG del PP han anunciat aquest dimecres la posada en marxa de la campanya ‘Salvem l’Albufera’ dirigida a Ajuntament, Generalitat i Govern central, perquè posen en marxa tots els recursos al seu abast “per a recuperar el principal actiu mediambiental que té la ciutat”.

Així mateix, han remés a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, Joan Ribó un recipient amb una mostra de llot del qual hi ha en el fons de l’Albufera, extreta pels pescadors, “perquè reaccione i prenga consciència de la situació d’emergència del llac”.

Segons han explicat la portaveu del grup municipal ‘popular’, María José Català, i el diputat del PP en Les Corts Juan Carlos Caballero, la iniciativa sorgeix “davant la passivitat de les administracions governades pel PSOE, Podemos i Compromís.

Catalá ha qualificat de “decebedor” que el Consell de Ministres d’aquest dimarts no aprovara la declaració de zona catastròfica del litoral de València i que no habilitara les línies d’ajudes per als damnificats pel temporal ‘Gloria’.

En aquesta línia, ha anunciat la presentació d’una moció urgent al ple de l’Ajuntament d’aquest dijous perquè el consistori inste al Govern la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil, segons ha informat el PP en un comunicat.

També demana que s’habilite un pla d’inversions per a millorar les infraestructures i espais públics i la capacitat de resposta davant els fenòmens atmosfèrics extraordinaris. Catalá ha recordat que el ple de l’Ajuntament va aprovar a l’octubre per unanimitat una iniciativa promoguda pel PP perquè les tres administracions emprengueren accions davant la “situació crítica” que travessa l’Albufera.

“Però han passat tres mesos d’aquesta resolució i ni l’Ajuntament, ni la Generalitat ni el Govern central han fet res, més enllà de l’anunci del ‘president’ Puig sobre un pla integral que no va concretar”, ha criticat.

La campanya es portarà avant entre els simpatitzants i militants del PP, “i amb totes les persones que tenen especial sensibilitat per conservar per a generacions esdevenidores aquesta joia natural dels valencians”.

Estarà conformada per una sèrie d’accions, sota el lema també de ‘Banya’t per l’Albufera’, per a conscienciar sobre l'”emergència mediambiental” que pateix el llac, i inclourà accions com la participació en el Dia de l’Arbre i l’activació d’unes 60 persones compromeses amb l’ecologisme perquè impulsen “tota classe d’accions en defensa del parc natural”.

DRAGATGE DEL LLAC

A més, Catalá i Cavaller han informat que el PP continuarà portant avant iniciatives en Les Corts i a l’Ajuntament “amb la finalitat que es puguen aconseguir la captació de finançament, a través de fons europeus, per a desenvolupar un projecte pilot de dragatge del llac de L’Albufera, que serà consensuat amb experts de les diferents administracions i sectors amb activitat al Parc Natural i perquè la Confederació Hidrogràfica del Xúquer garantisca els cabals d’aigua que necessita el llac.

Així mateix, els dos diputats autonòmics continuaran instant a la Generalitat Valenciana perquè incloga el mecenatge mediambiental dins de l’àmbit d’aplicació de la Llei 20/2018, de 25 de juliol, de la Generalitat, del mecenatge cultural, científic i esportiu no professional en la Comunitat Valenciana, “a fi d’establir un marc normatiu favorable a la col·laboració financera privada en la conservació dels nostres Espais Naturals Protegits”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

bombers
CCCC
bombers