25n
25N
25N

El PP porta al ple una moció perquè Ribó retire el monòlit del 15-M

El PP porta al ple una moció perquè Ribó retire el monòlit del 15-M
19/05/2021 -

El Grup Municipal Popular ha presentat per al pròxim ple una moció on s’insta a retirar el monòlit del 15-M de la plaça de l’Ajuntament i que no es polititze la principal plaça de la ciutat deixant-la sense connotacions polítiques i sense altres biaixos ideològics. A més, s’ha col·locat aquest monòlit per imposició de l’alcalde Ribó sense estar avalat per cap comissió ni ple.

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha assenyalat que l’alcalde Ribó amb el suport dels seus socis del PSOE, “ha consumat el seu sectarisme dedicant la principal plaça de la ciutat al 15-M, al qual s’oposen fins a les associacions de veïns de la ciutat”, i ha demanat a l’alcalde a fixar bé les seues prioritats i treballar per a frenar la sagnia de l’atur juvenil: “Aqueixa és la prioritat i no posar monòlits i exposicions que ens costen a tots els valencians més de 18.467 €”.

És lamentable la seua obsessió per homenatjar un moviment desaparegut, que més aviat mereix una làpida, que no va aglutinar el sentir de la majoria dels ciutadans i fer-li un buit en el cor de la ciutat”, ha assenyalat Catalá.

Els populars en la seua moció recorden que “el 15-M va ser un moviment que no va conjuminar a tots els valencians ni va generar consensos i la seua instal·lació s’ha convertit en un element de divisió i d’enfrontament entre la mateixa ciutadania. Prova d’això és l’oposició a aquesta iniciativa de quasi tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament de València, incloent-hi a un dels socis de govern”.

“És lamentable la seua obsessió per homenatjar un moviment desaparegut, que més aviat mereix una làpida, que no va aglutinar el sentir de la majoria dels ciutadans i fer-li un buit en el cor de la ciutat”, ha assenyalat Catalá.

Punts d’acord

En la moció es demana “instar l’Ajuntament de València a retirar de manera immediata el monòlit instal·lat en la plaça de l’Ajuntament en homenatge al 15-M en ocasió de la celebració del desé aniversari d’aquest moviment”.

Al mateix temps es reclama “instar l’equip de govern municipal a abstenir-se, en endavant, de polititzar el centre neuràlgic de la ciutat, deixant lliure la plaça de l’Ajuntament de connotacions polítiques i d’altres biaixos ideològics”.

I finalment, es demana “instar l’equip de govern a consensuar amb la resta de forces polítiques amb representació en aquest Consistori totes aquelles decisions que, com la present, afecten directament aquest espai emblemàtic de la ciutat”.

La Federació de Veïns, entre altres, també s’ha oposat a aquesta instal·lació considerant que no és el moment i que existeixen altres moviments socials “que també són importants, llavors donar-li’l a uns en detriment d’uns altres no serveix de res”.

Malgrat el rebuig social a aquesta iniciativa, la Delegació de Patrimoni i Recursos Culturals ha persistit en els seus plans d’instal·lar el citat monòlit, en contra del criteri de la resta de formacions polítiques, mentre continuen, no obstant això, pendents altres reconeixements més importants, en concret, al gran arquitecte valencià Rafael Guastavino o el carrer a Miguel Ángel Blanco, regidor del Partit Popular assassinat per ETA, i la retolació de la qual va ser aprovada el mandat passat.

Malgrat haver sigut aprovada aquesta proposta per unanimitat en el Ple municipal de juny de 2017 i d’haver-se canviat el nom de nombrosos carrers de la ciutat, el Govern municipal encara no ha dedicat cap carrer amb el seu nom. Així mateix, l’arquitecte valencià Rafael Guastavino (1842-1908) segueix sense tindre el reconeixement que mereix i que va ser demanat a l’Ajuntament de València fa ja quatre anys pel Cercle per la Defensa i Difusió del Patrimoni Cultural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =