25n
25N
25N

El PP presentarà una moció al ple per a demanar al Govern que cree un fons per al transport de València

El PP presentarà una moció al ple per a demanar al Govern que cree un fons per al transport de València
16/06/2020 -

El grup municipal ‘popular’ a l’Ajuntament de València presentarà una moció en el ple per a demanar al Govern central que cree un fons específic per al transport de la ciutat i amb la qual volen “forçar” al fet que la resta de partits la vote.

La portaveu del PP en el consistori, María José Catalá, ha anunciat la presentació de la moció perquè “la ciutat de València i la seua àrea metropolitana tenen més d’1,5 milións d’habitants i només reben de l’Estat 10 milions d’euros d’ajudes a l’any per al transport públic, quan Madrid rep 126,89 milions, Barcelona 109,3 milions i Canàries 47,5 milions”.

Catalá ha considerat en un comunicat “urgent” que València reba més finançament del Govern central “per a evitar que es veja minvada l’oferta i la qualitat del transport públic a la ciutat i la seua àrea metropolitana”. “Si no rebem ajuda estatal, l’EMT es va ressentir i serà molt complicat que en els pròxims anys puga incrementar i millorar el servei que presta”, ha advertit.

Així mateix, ha demanat també un pla de sanejament urgent per a l’EMT “que partisca per suprimir els costos dels alts càrrecs” de l’edil de Mobilitat i president de l’entitat Giuseppe Grezzi. Igualment, la portaveu ‘popular’ ha demanat al ministre de Transports, José Luis Ábalos, que “deixe a un costat les seues topades” amb l’alcalde, Joan Ribó, “i concrete com més prompte millor les xifres de les ajudes que ha de rebre València”.

Al seu judici, l’actitud del PSPV de l’Ajuntament és “pusil·lànime” perquè “estem veient com la portaveu socialista i els seus regidors prefereixen mantenir una falsa estabilitat del govern de la Nau abans que enfrontar-se a Ribó i Grezzi, malgrat que tots dos no han deixat d’usurpar-los competències”.

Catalá ha explicat que la iniciativa del PP té com a objectiu “aconseguir un consens de tots els grups polítics a l’Ajuntament per a exigir junts al Govern de PSOE i Podem el finançament que el transport públic de València necessita”.

“NO HI HA EXCUSA POSSIBLE”

Segons ha manifestat, “no hi ha excusa possible perquè no es cree un fons de finançament específic per a València, perquè comptem amb una Autoritat del Transport Metropolità que coordina totes les maneres de transport públic i perquè la ciutat, com a tercera àrea més poblada d’Espanya, ha de rebre ajudes equiparables a les que reben la resta de grans urbs”.

D’altra banda, Catalá ha indicat que “amb una caiguda dels ingressos del 90 per cent, amb un forat de quatre milions d’euros per l’estafa, amb un escenari de pèrdues de més de 27 milions d’euros que obliga l’empresa a endeutar-se, i amb una remodelació de línies per la conversió en zona de vianants parcial de la plaça de l’Ajuntament”, l’EMT “ha de centrar-se en la gestió del transport de passatgers”.

Catalá ha recordat que el PP va presentar una moció al Ple del mes de gener en la qual reclamava que l’EMT deixara de prestar serveis que no siguen els propis de transport de viatgers “i menys actuacions pròpies de la Regidoria d’Urbanisme”.

L’acord proposat pel PP demanava que es revocara i deixara sense efecte l’acord adoptat en el ple celebrat el dia 15 de novembre de 2018, en virtut del qual es modificava l’article 3 dels Estatuts Socials de l’EMT, relatiu a fi de la societat, deixant la seua redacció en el sentit de “donar compliment estricte de manera directa, a l’organització i prestació del servei públic de transport col·lectiu urbà de passatgers en superfície, amb la finalitat d’aconseguir els més alts estàndards de qualitat, puntualitat, freqüència i mediambientals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 8 =