25n
Orgull
Orgull

El PP portarà a la comissió d'Urbanisme la revisió de la remodelació de la plaça de Bruges per l'impacte de les pèrgoles

El PP portarà a la comissió d'Urbanisme la revisió de la remodelació de la plaça de Bruges per l'impacte de les pèrgoles
13/09/2021 -

El Grup Municipal Popular ha anunciat que portarà a la pròxima comissió d’Urbanisme una proposta perquè es revise i es busquen alternatives a les pèrgoles que s’estan alçant en la plaça de Bruges i que provocarà un impacte negatiu sobre els edificis protegits com BIC (Bé d’Interés Cultural) del Mercat Central i l’església dels Sants Joans. Aquests elements poden tindre un efecte visual molt negatiu sobre els dos edificis i per això és necessària la revisió.

El Grup Municipal Popular va reclamar la setmana passada revisar les obres de la plaça de Bruges per a evitar que les pèrgoles generen impacte visual sobre el Mercat Central, l’església dels Sants Joans i la Llotja. Els tres edificis estan catalogats com BIC (Bé d’Interés Cultural) i un d’ells, la Llotja declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. I també els entorns han de cuidar-se al màxim perquè no afecten els edificis com podria suposar estar pèrgoles de la plaça Bruges.

El regidor del Grup Popular, Carlos Mundina, ha assenyalat, abans les denúncies dels veïns de l’entorn de la plaça Bruges, que “hauria de revisar-se tot el projecte i si és necessari modificar-lo per a evitar qualsevol element, com són les pèrgoles, puga generar impacte negatiu sobre els edificis BIC de la plaça”.

Mundina també ha criticat la falta de petjada verda amb la remodelació de la plaça ja que s’han eliminat part de l’arbratge. A canvi preveuen col·locar sobre les pèrgoles una “plantació” plaques solars amb un altre efecte visual negatiu, més de 480 metres quadrats de plaques solars. “La nostra proposta és disposar de més zones verdes en la futura plaça en lloc de tantes plaques solars, ja que pensem són escasses les zones verdes i d’ombra projectades”.

“Ens preguntem on estan les polítiques verdes de l’alcalde Ribó que mitiguen l’efecte illa de calor en aquest projecte. Es tracta d’una superfície de 480 metres quadrats de plaques solars que generarà més efecte d’hivernacle en tota la zona. Hi ha edificis suficients municipals per a poder apostar per aquesta mena d’energies alternatives”, va explicar Mundina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − dotze =