caixa popular

El PP no aconsegueix tombar la nova llei de Salut

La norma introdueix que la sanitat serà “preferentment” de “gestió directa, de caràcter públic”

Alfredo Cesáreo, diputat del PP | P. Plaza

El PP no aconsegueix tombar la nova llei de Salut
09/02/2018 -

Des de pífia fins a “inconstitucional”. De tot va dir el diputat del PP José Juan Zaplana a la Llei de Salut que proposa el Botànic, però de res li va servir. La Llei segueix el seu tràmit parlamentari malgrat l’única oposició frontal del Partit Popular, que es va quedar sol en el rebuig.

En realitat, es tracta de la modificació de la norma que van aprovar els populars en 2014. Des del Botànic consideren que resta drets i dóna lloc a situacions d’exclusió, per la qual cosa proposen canviar-la.

Carmen Montón, consellera de Sanitat Universal, fixa tres grans eixos: “la universalitat de l’assistència sanitària, la garantia d’equitat i no discriminació i l’enfortiment del sistema públic”. A més, aquesta nova regulació inclou “absències injustificades” en la llei anterior, com l’atenció a la salut mental, el foment a la donació i el trasplantament o la seguretat alimentària.

Carmen Montón, consellera de Sanitat | P. Plaza

Però si hi ha un canvi veritablement substancial en la norma és que “la gestió i administració” dels centres sanitaris serà “preferentment” mitjançant la “gestió directa, de caràcter públic”. És a dir, parlant clar: potenciar la sanitat pública en detriment de la privada i de la concertada. I açò podria comportar, per tant, seguir en alguns departaments de gestió públic-privada com el de Torrevieja o el de Dénia, els passos que s’estan seguint amb el de la Ribera: la reversió.

“Des del Govern del canvi entenem la sanitat com un instrument de garantia de drets, d’equitat, de cohesió social, de lluita contra la desigualtat”, va comentar Carmen Montón. “I açò solament és factible des de lo públic”.

El PP mossega, però no consigueix

José Juan Zaplana, diputat del PP | P. Plaza

José Juan Zaplana, diputat del PP, va intervindre per a assenyalar que la consellera es mou “solament per ideologia”. També va assegurar que hi ha preceptes que freguen la inconstitucionalitat i es va preguntar: “Algun dia portaran una llei constitucional?”. “Després li les anul·len, i es queixen”, va finalitzar.

En Ciudadanos van seguir eixa línia, però amb un discurs més suau. Des de la formació taronja defensen la universalització, “però constitucional”, va aclarir el seu portaveu adjunt, Juan Córdoba, que ha justificat així la seua abstenció davant l’esmena a la totalitat presentada pels populars.

Compromís contrarrestà. Isaura Navarro va preguntar al PP per què “recuperar la gestió pública és ideologia” mentre que “privatitzar la sanitat dels valencians i valencianes no ho és”. “No té justificació aquesta esmena”, va assenyalar. Així mateix va assegurar: “Ens interessem pels interessos dels valencians”. I assenyalà als populars: “Vosté sempre ve ací a defensar a l’empresa privada, a l’empresa dels seus amics, dels seus col·laboradors, els qui financen al Partit Popular”.

Així doncs, l’esmena del Partit Popular no ha tirat endavant, ja que ha comptat amb el seu únic suport i el dels No Adscrits. Ciudadanos s’ha abstingut, i els partits que conformen el Botànic l’han rebutjat.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC