25n
25N
25N

Bonig adverteix que el PP anirà als tribunals si el "full de ruta" de Celáa "es materialitza en accions concretes"

Bonig adverteix que el PP anirà als tribunals si el "full de ruta" de Celáa "es materialitza en accions concretes"
15/11/2019 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advertit que la seua formació acudirà als tribunals en el cas que “el full de ruta” que, al seu judici, ha marcat la ministra d’Educació en funcions, Isabel Celáa, “es materialitza en accions concretes, resolucions i modificacions de lleis”.

Bonig s’ha manifestat en aquests termes en referència a les paraules de Celáa d’aquest dijous, que assegurava que “de cap manera es pot dir que el dret dels pares a triar un ensenyament religiós o triar centre educatiu podrien ser part de la llibertat d’ensenyament” que emana de l’article 27 de la Constitució.

Per a la síndica del PP, l’esquerra “utilitza l’educació com a arma d’enginyeria social”, i ha manifestat Celáa ha “cedit davant el xantatge dels ‘podemites’ i els nacionalistes” i ha “tret la vertadera vena del PSOE, que és atacar a la llibertat dels pares de triar l’educació, el tipus d’educació i la llengua en la qual volen educar als seus fills”. “Espere que tothom recapacite, i si no el PP anirà als tribunals”, ha manifestat.

Sota aquest prisma, Bonig ha afirmat que la ministra en funcions “ha fet el que fa ací el tripartit amb Podemos, PSPV i Compromís”. Així, ha indicat en què hi ha “més de 40 sentències” de diferents instàncies judicials que “avalen que la política educativa de Puig és un atac frontal a la Constitució i al dret dels pares a l’hora de triar lliurement l’educació que prefereixen”.

Bonig ha defensat que “l’únic partit que ha anat als tribunals en la defensa del dret a la llibertat d’educació” ha sigut el PP, i ha incidit en què l’article 27 de la Constitució consagra el dret dels pares “a triar amb llibertat la formació religiosa que volen”.

Per a la portaveu ‘popular’, les paraules de Celáa són un “atac claríssim” a aquesta llibertat que és més propi “d’una societat totalitària que és el que sempre ha volgut l’esquerra”. “No ens estranya, portem cinc anys de sectarisme”, ha manifestat.

Això no és Cuba, això és Espanya, és un estat democràtic, i en un estat on impera la llei existeix un contingut fonamental en el dret a l’educació que és que els pares decidisquen el tipus d’educació que volen”, ha manifestat. Per això, ha incidit en què el PP continuarà lluitant perquè es complisca aquest dret constitucional”.

“PUIG VOL COMPRAR LA PAU INTERNA DEL SEU GOVERN” AMB ELS PRESSUPOSTOS

D’altra banda, Bonig ha considerat en atenció a mitjans que amb aquests pressupostos “el senyor Puig vol comprar la pau interna del seu govern a canvi del sacrifici de tots els valencians”. Al seu judici, els comptes “només fomenten els organismes i els endollats”.

Així, ha considerat que els comptes de la Generalitat són “ficticis” i ha assegurat que el Ministeri d’Hisenda, la Sindicatura de Comptes i l’AIREF li han dit al conseller Soler “que no pot incloure els 1.300 milions d’euros”. Així mateix, ha afirmat que en els comptes “baixa la inversió un quatre per cent, i que baixa la inversió en sanitat en 472 milions d’euros”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + vint =

art en blanc
ruta del grial massamagrell