25n
25N
25N

El PP insta a acabar amb el toc de queda i reobrir l'oci nocturn

El PP insta a acabar amb el toc de queda i reobrir l'oci nocturn
24/05/2021 -

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, s’ha reunit aquest matí amb SOS Hostaleria per a conéixer la situació del sector. A l’eixida d’aquesta reunió Catalá ha instat “acabar amb el toc de queda en la Comunitat perquè l’oci nocturn puga reobrir, ja que fa més d’ un any que estem complemente tancats, ja que som de les poques comunitats autònomes que no hem recuperat l’oci nocturn per les limitacions de la Generalitat”.

Catalá davant l’excusa de la Generalitat i Ajuntament de la falta de Policia per a controlar l’oci nocturn ha assenyalat que “els hostalers i l’oci nocturn no poden pagar els plats trencats de l’Administració perquè no hi ha policies i que servisca d’excusa per a mantenir el toc de queda”. La majoria de comunitats fa setmanes estan amb l’oci nocturn obert, però som de les últimes a poder recuperar-ho. D’aquest sector en la Comunitat Valenciana depenen més de 25.000 ocupacions, i la seua reobertura és fonamental per a recuperar l’ocupació perduda pel tancament.

El PP demana que s’escolte el sector i ampliar els aforaments d’interior al 75%, apostem per llevar el toc de queda i permetre que s’òbriga l’oci nocturn, que fa un any que estantancats, i paralitzar qualsevol limitació de terrasses almenys durant aquest any.

La portaveu del PP afirma que els hostalers i l’oci nocturn han rebut les ajudes, però són insuficients per a un sector que arrossega pèrdues del 70%. Només han rebut entre 2.000 i 4.000 €. Des del PP “tornem a demanar al govern de Ribó una baixada d’impostos. Els locals comercials han patit per segon any una pujada del 13% de l’IBI i del 14% de l’IAE. Cal eliminar aqueixa pujada i aprovar bonificacions del 50% en l’IBI per als quals hagen tingut pèrdues”.

Un altre problema que pateixen els inversors a la ciutat és embós de llicències d’activitat i urbanístiques, sense que s’haja aprofitat l’aturada de la COVID per a desembossar-lo.
En total hi ha un embós de més 7.913 expedients de llicències urbanístiques i d’activitat. Hi ha locals i hotels que no tenen la llicència i fa mesos que estan esperant: 3.382 expedients pendents de resolució de llicències urbanístiques i llicències d’activitat, el bloqueig és de 4.531 llicències, encara que al síndic el govern va reconéixer al desembre que tenia 7.050 €.

Catalá ha destacat que fa quasi un any es posava en marxa una eina per a desembossar les llicències amb l’autorització d’empreses col·laboradores de certificació, però la realitat és que després d’onze mesos “només s’han donat quatre llicències a través d’entitats col·laboradores com si es fa en un altre Ajuntaments com el de Madrid. És urgent posar en marxa un pla que evite que la burocràcia i l’embós de l’administració faça que moltes inversions se’n vagen fóra de València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 6 =