25n
25N
25N

PPCV impulsa una iniciativa per a saber l'estat dels desfibril·ladors

El PPCV ha demanat Bravo i Barceló, que “assumisquen responsabilitats polítiques” per la fallada del desfibril·lador de la Ciutat de la Justícia

E.P.

PPCV impulsa una iniciativa per a saber l'estat dels desfibril·ladors
20/10/2019 -

El PPCV ha demanat a les conselleres de Justícia, Gabriela Bravo, i Sanitat Universal, Ana Barceló, que “donen la cara” i “assumisquen responsabilitats polítiques” per la defunció d’un home a la Ciutat de la Justícia de València dijous passat després de patir una parada cardiorespiratòria i la fallada del desfibril·lador de les dependències judicials.

El sotssecretari regional del PPCV, José Juan Zaplana, ha anunciat a més que el seu grup parlamentari ha presentat una iniciativa per a conéixer l’estat dels desfibril·ladors que hi ha en els centres públics de tota la Comunitat Valenciana, perquè “no haver de lamentar noves tragèdies”, ha explicat en un comunicat.

Zaplana s’ha referit així a la mort, el dijous, d’un home de 54 anys que va patir una parada cardiorespiratòria quan anava a ser jutjat. Pel que sembla, el desfibril·lador amb el qual se li va atendre tenia un nivell baix de bateria i el personal sanitari va tractar de reanimar-lo de manera manual.

El dirigent ‘popular’ ha recordat que dimecres passat es va celebrar el Dia Internacional de la Parada Cardíaca i ha explicat que el PP va visitar als professionals que estaven fent programes d’atenció amb desfibril·lador en una jornada on “la gran absent va ser la Generalitat”.

“Dies després, coneixem el tràgic accident ocorregut en el Palau de Justícia on va morir una persona perquè el desfibril·lador no complia les mesures necessàries per a estar en marxa correctament. Demanem responsabilitats polítiques, volem saber de qui depenia el manteniment d’aqueix equip i si la conselleria de Justícia i Sanitat coneixien l’estat d’aqueix desfibril·lador”, ha reclamat.

En aquesta línia, ha destacat que les malalties cardiovasculars “són la primera causa de mort en el món occidental, destacant entre elles la mort sobtada cardíaca, com a resultat d’una parada cardíaca secundària principalment a la fibril·lació ventricular”.

Aquest ritme cardíac “caòtic” representa “entre el 75% i el 80% de les morts sobtades d’origen cardíac i requereix atenció immediata”, ha defensat, abans de sostenir que “les evidències clíniques i científiques ratifiquen que la desfibril·lació primerenca i la reanimació cardiopulmonar bàsica de qualitat són la resposta més adequada i el tractament específic de la fibril·lació ventricular”.

XARXA DE VOLUNTARIS I APP

Per això, el PPCV ha plantejat la creació d’una xarxa de voluntaris a través del personal de Medicina i Infermeria per a impartir formació sobre reanimació cardiopulmonar (RCP) bàsica, maneig de desfibril·ladors i maniobra de Heimlich (ennuegada), que puga realitzar xicotets cursos de formació fonamentalment en col·legis i instituts, escoles infantils, a pares i mares i a educadors, funcionaris autonòmics i policies locals a través de l’IVASPE i Formació en casernes de la Guàrdia Civil i en comissaries de Policia Nacional.

A més, ha proposat la possibilitat d’elaborar una app de mòbil en el qual s’incloga un mapa on s’indique la ubicació dels desfibril·ladors, o arribar a acords amb les plataformes actuals de geolocalització que permeta integrar a la mateixa la ubicació d’aquesta mena de dispositius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =