25n
25N
25N

El PP demana crear el grup de treball sobre el sector de la festa aprovat al juliol en Les Corts: "No s'ha fet res"

El PP demana crear el grup de treball sobre el sector de la festa aprovat al juliol en Les Corts: "No s'ha fet res"
25/10/2020 -

El Portaveu de Cultura del Grup Popular en Les Corts Valencianes, Luis Martínez, ha exigit l’execució de la declaració institucional de suport als artistes fallers i de fogueres aprovada pel parlament el mes de juliol, que inclou la creació d’un grup de treball sobre el sector de la festa. Martínez ha denunciat que “han passat més de tres mesos” des de l’aprovació de la declaració i “no s’ha adoptat cap mesura en execució d’aquests acords”.

El PP ha presentat una proposta en registre de les Corts per a “donar compliment” a aqueixa declaració “aprovada per unanimitat de tots els grups el passat 15 de juliol i llegida pel president de la cambra, Enric Morera”.

El portaveu ‘popular’ ha alertat que el sector de la festa “està desesperat i continua esperant suport i resposta per part de les institucions”, ha informat el PP en un comunicat.

“No podem generar expectatives, crear esperança a milers de persones i aprovar iniciatives que després moren sense que se sàpia res”, ha afegit. Per això, el PP ha presentat aquesta iniciativa, en què demana un termini de set dies per a la creació del grup de treball “que abaste també representants de tot el món de la festa perquè les subvencions i ajudes aconseguisquen tots els sectors”.

Martínez ha assenyalat que en aqueixa declaració “s’acordava, entre altres coses, crear un grup de treball entre les diferents administracions, la Federació de Gremis d’Artistes Fallers i tots els col·lectius implicats en la festa”.

“La idea era poder articular accions per a fer front a la crisi actual i a les noves situacions que puguen afectar greument la festa i que puguen potenciar i projectar la indústria relacionada amb les Falles i les Fogueres”, ha subratllat.

A més, demanava adoptar l’articulació “urgent” d’ajudes, subvencions i línies de crèdits per a “evitar el tancament dels tallers fallers i de fogueres i, també, ajudar a aquells que han hagut de tancar per impossibilitat de continuar pagant rendes de lloguer, salaris i altres despeses”. No obstant això, Martínez ha denunciat que “han passat més de tres mesos i no s’ha adoptat cap mesura en execució d’aquests acords”.

Finalment, el diputat del PP ha assenyalat que “correspon al president de les Corts Valencianes vetlar per l’execució de les declaracions institucionals”, per la qual cosa ha demanat la creació “urgent” d’aqueix grup de treball que “hauria d’abastar tots els sectors de la festa” perquè “estan en situació agonitzant i necessiten comptar amb uns protocols d’actuació de cara als diferents escenaris que es remenen respecte al món de la festa i el seu incert futur”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =