25n
25N
25N

El PP assenyala que el Govern del Rialto paga més de 9 milions de € per factures en els calaixos de 2019

El PP assenyala que el Govern del Rialto paga més de 9 milions de € per factures en els calaixos de 2019
27/03/2020 -

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València ha assenyalat aquest divendres que el govern de la ciutat, l’executiu local conegut com a Govern del Rialto i format per Compromís i PSPV, “porta pagades factures en els calaixos de 2019 per valor de més de 9 milions” d’euros. Així, ha censurat, en un comunicat, que el govern municipal “continua aprovant nous pagaments extrajudicials cada mes”.

Els ‘populars’ han indicat que la Intervenció municipal ha assenyalat que “aquest tipus de pagaments constitueix un procediment excepcional i irregular” que “podria portar amb si l’exigència de responsabilitats”. Han apuntat que hi ha “un paquet de factures sense fiscalització que enguany ja suma més de 9,3 milions d’euros”.

“Són factures que s’han ocultat en els calaixos, en la seua majoria són de l’exercici 2019. Els informes d’Intervenció continuen advertint que és un pagament excepcional i irregular”, han insistit des del PP, que ha lamentat que siga “una pràctica habitual” de l’executiu local.

Referent a això, la portaveu del grup municipal del PP, María José Catalá, ha exposat que el govern municipal “porta una nova relació d’expedients extrajudicials de crèdit que sumats als quals van portar al ple passat fan un total de més de 9,3 milions d’euros en tot just dos mesos de l’any 2020” i ha reiterat que “són factures que van guardar de l’any 2019”.

“El govern –que presideix l’alcalde, Joan– Ribó, continua recorrent als expedients extrajudicials de crèdit, cada vegada amb major freqüència. Li és igual que tots els mesos es repetisca en l’hemicicle i, el més greu, li és igual que li ho retraguen, de manera reiterada, els serveis econòmics” de l’Ajuntament i que l’incloguen “en les recomanacions dels seus informes anuals”, ha exposat Catalá.

La responsable ‘popular’ ha considerat que “Ribó és molt poc responsable” en ocultar “9,3 milions d’euros de factures de la 413 en el tancament del passat exercici”. “Resulta que han comptabilitzat al gener del present any factures per un import de 8,2 milions d’euros que haurien d’haver-se incorporat al pressupost de 2019, ja que corresponen a certificacions i factures d’obres i serveis reportats en 2019”, ha agregat.

Catalá ha manifestat que “els informes de la Intervenció General de l’Ajuntament adverteixen que aquest tipus de pagaments és una incorrecta pràctica” i ha insistit que a l’executiu local “li és igual i continua recorrent a aquesta figura administrativa de forma cada vegada més freqüent”.

“NO ÉS LÒGIC”

“Jo diria que s’ha convertit en una pràctica habitual per a vostés i no hauria de ser així”, ha dit als dirigents de l’Ajuntament. “Nosaltres podríem entendre que a vegades s’haja de recórrer però el que no és lògic és que la quantia pagada sense contracte siga tan alta”, ha destacat María José Catalá.

“No és que ho diguem nosaltres, és que l’Informe de Control Financer Permanent de la Despesa que realitza la Intervenció General d’aquest Ajuntament diu textualment que els expedients de reconeixement extrajudicial de crèdits no poden ser considerats en cap cas com una figura ordinària o habitual per a la tramitació i aprovació de despeses”, ha agregat.

Catalá ha lamentat que això “sembla que no va amb els regidors de Compromís i PSPV” i ha comentat que l’informe del qual es va adonar enguany, “contínua dient que els reconeixements extrajudicials de crèdit constitueixen un procediment excepcional i irregular, que no hauria de donar cobertura a la tramitació de despeses irregulars o amb deficiències en la tramitació i que podrien portar amb si l’exigència de responsabilitats per l’omissió de tràmits essencials de procediment i per l’incompliment de la legislació pressupostària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 20 =