25n
25N
25N

PP: "Galiana va obligar les comissions a contractar i pagar la falla de 2022 i ara l'Ajuntament fa tot el contrari"

PP: "Galiana va obligar les comissions a contractar i pagar la falla de 2022 i ara l'Ajuntament fa tot el contrari"
19/05/2021 -

El regidor del Grup Municipal Popular, Santiago Ballester, ha denunciat “l’actitud del regidor de Festes, Carlos Galiana, que va obligar les comissions falleres a comprometre’s a contractar i pagar la falla de l’any 2022 quan l’Ajuntament de València farà tot el contrari”.

Galiana ha decidit no plantar la falla prevista de Santa Eulalia encarregada per a enguany i la deixarà per a 2022. “A la plaça de l’Ajuntament només es plantarà una part de la falla que es va salvar de les flames, és a dir la dona meditadora, ja que la resta va ser de les poques que es va cremar en 2020. La plaça de l’Ajuntament no tindrà una falla digna quan és el centre neuràlgic de la festa”.

Ballester ha instat el Govern de Ribó “que traga ja les ajudes que vam proposar fa mesos des del PP per a ajudar a les comissions. Hi havia temps per a fer-ho i diners, perquè li van sobrar 2,8 milions d’euros del pressupost de Cultura Festiva de 2020, que ha anat a parar als bancs per a amortitzar deute municipal i no als fallers. És ridícul dir ara com a excusa per a no plantar la falla de 2021 feta i acabada que volen destinar el cost del monument del 2022 a les ajudes a les comissions, perquè a penes seran 194.000 euros i eixiran a menys 500 euros per comissió”.

El regidor Ballester es pregunta “quin serà el cost que tindrà la nau industrial per a emmagatzemar la falla municipal que ja té acabada Santa Eulalía i que a més haurà d’arreglar l’any pròxim. A més, cal sumar el que costarà arreglar la de 2020, i per tant l’estalvi no serà tan important com vol fer veure al col·lectiu faller”.

“Hem de predicar amb l’exemple i aquesta decisió del Govern de Ribó i PSOE és molt lletja i no es dona exemple a les comissions, perquè fa seu el refrany fes el que jo dic però no el que jo faig”, ha valorat Ballester.

Ha recordat que “aquesta mesura de Galiana no és un exemple per als fallers i falleres que malgrat que les dificultats estan mantenint viva la festa i els sectors relacionats amb ella com els artistes fallers. Galiana va obligar a les comissions falleres per a cobrar les subvencions. Moltes de les comissions que van signar el contracte per a 2021 i 2022 tenen vertaders problemes per a pagar els contractes signats amb els artistes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 6 =