25n
25N
25N

El PP exigeix una regularització immediata de les dades de morts per coronavirus

José Juan Zaplana qualifica d'”inhumà” que es donen les xifres de les víctimes en el primer trimestre amb “comptagotes”

El PP exigeix una regularització immediata de les dades de morts per coronavirus
09/05/2021 -

El portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha exigit a Puig una regularització immediata de les dades dels morts per coronavirus en el primer trimestre i que deixe de donar-los amb “comptagotes” per a maquillar les xifres.

Ahir mateix Sanitat va registrar cinc defuncions per coronavirus des de l’última actualització, dues corresponen al passat mes de gener i tres de febrer. “Com és possible això?, per què no donen les xifres totals d’una vegada i no amb comptagotes? Què han d’ocultar? Per què maquillen les dades?”, s’ha preguntat el diputat popular.

José Juan Zaplana ha assenyalat que “durant molts mesos hem estat denunciant que les dades sobre la incidència del coronavirus que oferia la Conselleria no eren reals. S’han ocultat dades durant les diferents ones, però fonamentalment en la tercera onada, en els mesos de gener i febrer, quan les dades eren pitjors, no oferint informació als municipis. Ara sabem el motiu de tanta falta de transparència: Sanitat volia ocultar dades per a maquillar les xifres de morts i no superar la xifra de cent morts diaris. Ens va cridar l’atenció en el seu moment que mai es traspassara la frontera del centenar de morts quan véiem que cada dia se superava el mig miler d’ingressats en les UCI”.

El portaveu popular ha qualificat d'”increïble que encara hui ens esmenten i no sapiem quantes persones han mort als hospitals de la Comunitat Valenciana per coronavirus en el primer trimestre”.

Zaplana ha exigit a Puig “total transparència”. “No entenem que s’haja ocultat informació, però encara menys que la manera de donar transparència siga amb comptagotes, cada dia afegint a poc a poc morts en les notes de premsa. Exigim una regularització immediatament. Que traguen tota la informació a la llum pública i que tots els ciutadans sapiem com van ser eixos dies, quines persones van morir i es reconega. Estem davant una falta de respecte a les víctimes, als familiars, a les persones que tant han patit, que se’ls menystinga el dret a ser reconeguts com a víctimes de la covid”.

Per al diputat popular, “aquesta regularització en diferit que fa Sanitat és incomprensible. A més, no l’adscriu a àrees de salut. Diuen que al gener van morir dues persones més, però sense dir-nos en quin departament de salut”.

“Acaba l’estat d’alarma sense saber encara quantes persones han mort en cadascun dels municipis de la Comunitat Valenciana. Cal retornar la dignitat a totes les víctimes de la covid a les quals la consellera Barceló li les ha arrabassades”, ha afegit.

José Juan Zaplana ha exigit a Puig que “acabe amb l’opacitat i la falta de transparència d’aquesta consellera. És insostenible que no s’oferisca informació, que no es facilite la documentació sobre el repartiment de vacunes, que es menystinga als sindicats del sector, als col·legis professionals i a les societats científiques, que es cree una empresa pública en l’àrea de Torrevieja de manera fosca… és necessari que Puig acabe d’una vegada amb la gestió de l’equip d’aquesta Conselleria nefasta que ha provocat els pitjors indicadors sanitaris, assistencials, i professionals al sistema sanitari públic valencià”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =