25n
25N
25N

El PP exigeix a Puig que "desistisca la seua obsessió de revertir hospitals que funcionen" i se centre en la Covid

El PP exigeix a Puig que "desistisca la seua obsessió de revertir hospitals que funcionen" i se centre en la Covid
24/07/2020 -

El portaveu de Sanitat del PP en Les Corts, José Juan Zaplana, ha denunciat aquest divendres l'”obsessió” del president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, per “revertir hospitals que funcionen” i li ha exigit que “desistisca en un moment en què el prioritari hauria de ser la lluita contra la Covid”.

Així ho ha afirmat després de reunir-se en el parlament amb representants dels treballadors de l’Hospital de Torrevieja (Alacant), els qui li han traslladat la seua “inquietud pel seu futur laboral davant la falta de notícies de Sanitat i la negativa de la consellera, Ana Barceló, a rebre’ls o donar-los algun tipus d’informació sobre l’anunciada reversió de l’hospital” a gestió pública.

“La Conselleria té mil fronts oberts, com la vaga dels MIR, l’aparició de nous brots, el control de la pandèmia, el caos en els centres de salut o les interminables llistes d’espera, i no hauria d’obrir altres innecessaris”, ha asseverat en un comunicat.

Per al PP, és evident que la reversió no és prioritària en una àrea de salut amb “els millors indicadors assistencials de la Comunitat, segons les mateixes dades de la Conselleria, i la més sostenible de la sanitat pública segons el Síndic de Comptes”. Ara, al seu judici, no és el moment que ni en la Conselleria ni a l’hospital estiguen en una altra cosa que en la millora de l’atenció Covid i no Covid.

Però creu que “aquest Consell, malgrat que la crisi de la pandèmia on hi ha altres urgències, continua obstinat a fer efectiva la reversió a l’octubre del pròxim any, malgrat que el centre té un alt índex de satisfacció, extraordinaris resultats mèdics i eficiència econòmica”. “És evident que només des del sectarisme ideològic es pot adoptar aquesta mesura que ja va fracassar a Alzira”.

“CAPRITX IDEOLÒGIC”

Per això, el ‘popular’ ha demanat a Sanitat i als partits del Botànic (PSPV, Compromís i Podem) que “deixen de generar més inseguretat en comptes de millorar l’atenció del sistema públic dramàticament colpejat per la Covid”. “Ja està bé amb aqueixa obsessió per satisfer els seus capritxos ideològics sobre els interessos de pacients i professionals”.

Ha reclamat, per contra, prorrogar la concessió de la gestió a Ribera Salud per a “evitar fer un pas arrere en la qualitat assistencial com ha succeït a la comarca valenciana de la Ribera perquè manquen d’un pla concret de reversió”. “Està començant a ser com un malson que es repeteix, sense plans i sense atendre els treballadors”.

“Els treballadors viuen en una tremenda incertesa i inseguretat. Han demanat reunir-se amb Barceló fins a quatre ocasions i tot han sigut negatives. No els atenen ni donen raó sobre el seu futur laboral i les circumstàncies de la reversió prevista en principi per a l’any vinent. És una falta de sensibilitat tremenda perquè uns diuen que seran contractats per una empresa pública, uns altres que no la volen i altres que no saben ni el que volen”, ha insistit.

Sanitat, ha reiterat, “no pot tornar a caure en els mateixos errors que amb la reversió de la Ribera, on van fer un empastre que encara paguen no sols els treballadors i els usuaris que pateixen un pitjor servei, sinó també la butxaca dels ciutadans en resultar més onerós que abans”.

A Alzira, ha assegurat el diputat del PP, “es va ocultar fins a l’últim moment el pla laboral de reversió: Va ser un complet nyap, actuant amb ocultisme, mentides i enganys”. “No volem que aquesta inseguretat laboral que es dóna a Alzira, amb flagrants atacs als drets dels treballadors, ocórrega a Torrevieja o Dénia (Alacant)”, ha reivindicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =